Topaankoop Wilson meteen goud waard voor Newcastle United

Reacties

Newcastle United heeft zaterdag bij de start van het Premier League-seizoen meteen gewonnen. Aankoop Callum Wilson had een hoofdrol bij een zege op West Ham United. De spits tekende afgelopen maandag pas bij Newcastle.

Topaankoop Wilson meteen goud waard voor Newcastle United
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
0 - 2
Newcastle United
Newcastle United

Wilson kwam over van het gedegradeerde AFC Bournemouth en tekende voor vier jaar bij Newcastle, dat volgens Engelse media ruim 22 miljoen euro over had voor de aanvaller. Daarmee is Wilson de duurste aankoop van de club in deze transferperiode. Hij stond meteen in de basis in Londen, net als Jamal Lewis. Newcastle had ruim zestien miljoen over voor de linksback van Norwich City.

Wilson kreeg in de eerste helft al een goede kans om de score te openen, maar schoot toen naast. Jonjo Shelvey (naast) en Andy Carroll (over) kregen de bal ook niet in het doel. Aan de andere kant raakte Pablo Fornals de lat namens West Ham. Tien minuten na rust was het dan toch raak voor de bezoekers. Een voorzet vanaf rechts werd aangeraakt en belandde via Jeff Hendrick bij Wilson, die net op tijd was om met zijn voet de bal binnen te tikken: 0-1.

West Ham hield vervolgens lang hoop op een comeback, maar die kwam er niet meer. Sterker nog: Newcastle verdubbelde vlak voor het einde van de wedstrijd de score via Hendrick, die op aangeven van Miguel Almirón prachtig raak schoot in de linkerbovenhoek. Hendrick kwam deze zomer juist transfervrij over van Burnley. Zo won Newcastle net als Arsenal, Liverpool en Crystal Palace op de eerste speeldag van het Premier League-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.