Tomasson gaat weer op eigen benen staan in Zweden

Reacties

Jon Dahl Tomasson zet zijn trainerscarrière voort bij Malmö FF. De Deense oud-voetballer van onder andere SC Heerenveen en Feyenoord was de laatste jaren assistent-trainer bij Vitesse en het nationale elftal van Denemarken.

Tomasson gaat weer op eigen benen staan in Zweden
© Pro Shots

Tomasson volgt in Zweden de Duitser Uwe Rösler op, die Malmö vorig jaar nog bijna naar het kampioenschap leidde. De club eindigde op een punt achter kampioen Djurgårdens IF, na het seizoen kregen trainer en club een verschil van inzicht, waarna Rösler vertrok.

Voor Tomasson is het weer een kans om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Voor zijn werk bij Vitesse en de bond van Denemarken was hij trainer van Excelsior en Roda JC Kerkrade.

Tomasson gaat op 10 januari officieel aan de slag als trainer van Malmö, hij kan zich volledig storten op 20 februari. Dan staat Malmö immers tegenover VfL Wolfsburg in de zestiende finale van de Europa League. Het nieuwe seizoen in Zweden begint pas op 5 april.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Tomasson
Meer over J. Tomasson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.