Tomasson verlaat Blackburn Rovers, rol als bondscoach lonkt

Reacties

Jon Dahl Tomasson moet de nieuwe bondscoach van Zweden worden. Zweedse media maken al melding van een mondeling akkoord. Tomasson stond vrijdag nog onder contract bij Blackburn Rovers, maar heeft de nummer achttien van het Championship inmiddels verlaten.

Tomasson verlaat Blackburn Rovers, rol als bondscoach lonkt
© Pro Shots

Deze week kwam naar buiten dat het vertrek van Tomasson bij Blackburn met rasse schreden nadert. Het botert niet tussen de Deen en Venky's, de Indiase eigenaren van de landskampioen van 1994/95. Vrijdagavond werd bekend dat de voormalig Feyenoorder samen met assistent-coach Remy Reijnierse vertrekt, hun contract is met wederzijde instemming ontbonden.

Het lijkt er dus op dat de 47-jarige oefenmeester snel weer onder de pannen is. Bij de Zweedse voetbalbond moet hij de opvolger worden van Janne Andersson, die de gele brigade niet naar het EK in Duitsland wist te loodsen. Tomasson heeft ervaring in het Zweedse voetbal. De Deen leidde Malmö FF in 2020 en 2021 naar de landstitel in de Allsvenskan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.