Witte rook in Zweden: Tomasson neemt Nederlandse assistent mee

Reacties

Jon Dahl Tomasson volgt Janne Andersson op als bondscoach van Zweden. De voormalig aanvaller van Feyenoord en SC Heerenveen neemt Remy Reijnierse opnieuw mee als rechterhand. Samen met zijn Nederlandse assistent moet Tomasson de Scandinaviërs naar het WK 2026 zien te loodsen.

Witte rook in Zweden: Tomasson neemt Nederlandse assistent mee
© Pro Shots

Tomasson en Reijnierse vertrokken eerder deze maand bij Blackburn Rovers. De Deense oefenmeester lag in de clinch met de clubeigenaren en liet zijn contract verscheuren. Tomasson hoeft niet lang thuis te zitten, want op 1 maart gaat zijn contract bij de Zweedse voetbalbond in. 'Een mooie opdracht', noemt Tomasson zijn nieuwe functie.

De nieuwe keuzeheer neemt Reijnierse opnieuw mee. De Nederlander stond Tomasson ook bij tijdens zijn dienstverbanden bij Malmö FF en Blackburn Rovers. Met de Zweedse topclub kroonden Tomasson en Reijnierse zich twee keer tot landskampioen van Zweden. Dit keer moet het duo Zweden aan een ticket voor WK 2026 helpen.

Aanvallend voetbal
'De manier waarop Tomasson aanvallend voetbal wil spelen, past bij onze spelersgroep', vindt directeur Kim Källström. 'We zien het als een pluspunt dat hij goed begrijpt hoe nationale ploegen functioneren, ook door zijn periode als assistent-bondscoach bij Denemarken. Hij is zelf ook aanvoerder geweest van de Deense nationale ploeg.'

Het contract van Tomasson loopt tot en met het WK 2026. Daar kan de Deen rustig naartoe werken, want Zweden heeft zich niet geplaatst voor het EK in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.