Toeschouwer Koeman ziet Krul met glansrol Liverpool tot het uiterste drijven

Reacties

Liverpool heeft zaterdagavond met veel moeite afgerekend met Norwich City. De Premier League-koploper vond pas laat een weg voorbij Tim Krul.

Toeschouwer Koeman ziet Krul met glansrol Liverpool tot het uiterste drijven
© Pro Shots
Norwich City
Norwich City
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Op bezoek bij de promovendus kwam Liverpool zeker in de eerste helft niet sterk voor de dag. Sommige spelers waren met hun gedachten wellicht al een beetje bij de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid van komende dinsdag. Met het oog daarop werd er door Jürgen Klopp ook geen risico genomen met Sadio Mané, die net hersteld was van een blessure. Met Alex Oxlade-Chamberlain als derde aanvaller en Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk natuurlijk in de basis lukte het Liverpool maar niet Norwich uit elkaar te spelen.

Norwich hield met succes tegen. Roberto Firmino werd in de tiende minuut al gevaarlijk met een aanname en draai à la Dennis Bergkamp, maar hij stuitte op het moment van schieten op een Norwich-verdediger. Zo liep de thuisploeg de gaten telkens net op tijd dicht. Aan de overkant was er één gevaarlijk moment, waarbij Alisson Becker zijn grote klasse toonde. Hij reageerde katachtig bij een passje van Lukas Rupp om zo te voorkomen dat Teemu Pukki de bal in het lege doel kon schuiven.

Liverpool voerde de druk in de tweede helft op en Krul werd steeds meer getest. De doelman speelde tegen de lijstaanvoerder als het ware onder een vergrootglas, met bondscoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks op de tribune op Carrow Road. Zij zagen hoe de goalie die op 10 oktober 2015 voor het laatst voor Oranje speelde, uitgroeide tot een van de hoofdrolspelers. Met name de reflexen in de 58ste minuut waren verbluffend. Eerst redde hij sterk op een tegendraads schot op Mohamed Salah. Bij de rebound van Naby Keïta leek Krul al geklopt, maar op wonderbaarlijke wijze stopte hij het schot van de middenvelder nog.

Klopp probeerde wat te forceren door Mané en Fabinho na een uur te laten invallen voor Oxlade-Chamberlain en Wijnaldum. Het bleek een gouden zet. Na een aantal weken te hebben toegekeken, maakte Mané bij zijn rentree het verschil. De Senegalees controleerde de bal geweldig na een lange pass van Jordan Henderson en klopte Krul uit de draai in de korte hoek: 0-1. Zo brak Liverpool in de 78ste minuut alsnog de ban, waarmee het eerste puntenverlies in de Premier League sinds 20 oktober werd voorkomen.

Het winnen van de eerste landstitel sinds 1990 komt steeds dichterbij voor Liverpool. De voorsprong op Manchester City is nu liefst 25 punten. Het kampioenschap kan mogelijk halverwege maart al worden gevierd. De voorsprong is zó groot, dat Liverpool nu al zeker is van Champions League-voetbal volgend seizoen. Voor hekkensluiter Norwich City blijven de problemen groot, met achttien punten uit 26 duels en een achterstand van zeven punten op nummer zeventien Aston Villa.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.