Toekomst Karami en Mattheij onzeker bij Excelsior

Reacties

Excelsior sloot het seizoen af als nummer twaalf en richt zich op het vierde Eredivisie-seizoen op rij. Bij het samenstellen van de selectie voor de komende jaargang gaat de blik bij de Rotterdammers eerst op de defensie.

Toekomst Karami en Mattheij onzeker bij Excelsior

'De laatste lijn is het aandachtspunt', zegt algemeen directeur Ferry de Haan. De huurlingen Warner Hahn en Jordy de Wijs keren terug naar respectievelijk Feyenoord en PSV, terwijl de door een blessure niet inzetbare Braziliaan Arghus terug zal gaan naar Sporting Braga. De basisspelers Khalid Karami en Jurgen Mattheij hebben een aflopend contract en dat geldt ook voor Henrico Drost. De optie in het contract van Milan Massop werd gelicht, Drost lijkt te vertrekken.

'Ik hoop dat ze willen blijven. Ze weten wat ze hier hebben, maar ze hebben ook drive en ambitie. Het zijn eigen spelers die ergens heen gaan om aan te sluiten. Het zijn volwaardige Eredivisie-spelers. Ze kunnen zich bij Excelsior verder ontwikkelen', aldus De Haan.

Rechtsback Karami lijkt toe aan een stap hogerop. 'Maar dan moet het wel aantrekkelijk zijn', licht hij toe. 'Ik ben wel 27. Ik heb alles afgehouden, ik zie wel wat er komt. Bij Excelsior blijven is ook een optie.'

Ook centrale verdediger Mattheij wacht nog. 'Excelsior wilde vorig jaar al praten, maar dat vond ik te vroeg. Ik heb het voor me uitgeschoven. Dat we nu twaalfde zijn geworden speelt zeker een rol. Voor een club die voor dezelfde plekken speelt, ga ik niet weg en voor een avontuur met een kleine kans op een basisplaats ook niet. Ik verwacht wel een nieuwe aanbieding van Excelsior en dan zullen we zien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.