Toekomst De Ligt bij Juventus blijft gemoederen in Italië bezighouden

Reacties

De toekomst van Matthijs de Ligt blijft de gemoederen in Italië bezighouden. Juventus is er veel aan gelegen de 22-jarige sterkhouder in de defensie te behouden en werkt aan een nieuw contractvoorstel om zijn in 2024 aflopende verbintenis te verlengen.

Toekomst De Ligt bij Juventus blijft gemoederen in Italië bezighouden
© Pro Shots

Op die manier hoopt Juventus volgens Tuttosport zijn mogelijke vertrek uit te stellen tot de zomer van 2023. Komende zomer treedt naar verluidt een clausule in werking van 120 miljoen euro. Hoewel het niet de verwachting is dat clubs als Bayern München, Barcelona, Chelsea en Paris Saint-Germain dat bedrag zullen neertellen, zou ook een lager bod de clubleiding aan het denken kunnen zitten.

De Ligt wordt weliswaar beschouwd als sleutelspeler, met een geschat jaarsalaris van acht miljoen euro plus vier miljoen aan bonussen is de Oranje-international na het vertrek van Cristiano Ronaldo de grootverdiener in Turijn. Door de in 2019 van Ajax overgenomen mandekker te verkopen, zou Juve ruimte creëren in het salarisbudget en meteen geld hebben om een vervanger aan te trekken.

Het lijstje daarvoor is al opgesteld, waarbij de namen van de Braziliaan Bremer (Torino, ook begeerd door Internazionale) en Lille-verdediger Sven Botman, die ook in beeld is bij AC Milan, worden genoemd. Daarnaast telde Juve in januari al acht miljoen euro neer voor Federico Gatti, om de 23-jarige verdediger vervolgens meteen weer terug te verhuren aan Frosinone.

Juve probeert zich op die manier in te dekken voor een eventueel vertrek van De Ligt, ook omdat het weet dat het de 33-voudig international niet nog meer kan bieden dan hij nu al verdient. Om dat te compenseren, zou de contracteel vastgelegde afkoopsom van 120 miljoen euro bij het verlengen van zijn verbintenis worden verlaagd. En dat alles om ervoor te zorgen dat hij blijft.

Overigens signaleert Tuttosport ook dat De Ligt zelf geen reden lijkt te zien voor een vertrek. Het filmpje dat de centrale verdediger op Instagram zette, waarin hij samen met zijn vriendin AnneKee Molenaar uit volle borst meezingt in het Italiaans, geldt daarvan als het sprekende bewijs. De komende maanden zal ongetwijfeld blijken hoeveel dat waard is. Wordt vervolgd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.