Titelhouder Inter geeft duidelijk statement in Italiaanse topper

Internazionale heeft zondagavond de topper tegen Napoli gewonnen. De regerend kampioen diende de club uit Napels zo zijn eerste nederlaag van dit Serie A-seizoen toe.

Internazionale
3 - 2
Napoli
Napoli

AC Milan verloor zaterdag verrassend van Fiorentina en dus kon Inter geweldige zaken doen in de Italiaanse titelstrijd. Toch was het Napoli dat de score opende in Milaan via Piotr Zielinski. Hij zette de aanval zelf op door de bal af te snoepen van Nicolò Barella. Na goed werk van Lorenzo Insigne kreeg de Pool de bal terug en schoot hij hem heerlijk in de bovenhoek: 0-1.

Inter had slechts acht minuten nodig om iets terug te doen. Een volley van Barella kwam tegen de arm van Kalidou Koulibaly en overleg tussen arbiter en VAR resulteerde in een strafschop. Hakan Çalhanoglu schoot die overtuigend binnen: 1-1. Op slag van rust maakte Ivan Perisic de comeback compleet door raak te koppen uit een hoekschop van Çalhanoglu. Doelman David Ospina pareerde de bal centimeters over de doellijn.

In de tweede helft ging Napoli op zoek naar een gelijkmaker, maar in plaats daarvan ontsnapte Joaquín Correa en stelde hij Lautaro Martínez in staat de 3-1 te maken. Dries Mertens zorgde met een fraai schot nog voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Napoli niet. Inter loopt zo in één weekend drie punten in op beide koplopers in de Serie A. Het is een duidelijk statement: de Nerazzurri mogen nog niet worden afgeschreven in de titelrace.