Titelhouder Chili geeft visitekaartje af met grote zege op Japan

Reacties

Chili is in de nacht van maandag op dinsdag uitstekend begonnen aan het verdedigen van zijn Copa América-titel. De winnaar van de laatste twee edities volgde het voorbeeld van Uruguay en rekende overtuigend af met gastdeelnemer Japan.

Titelhouder Chili geeft visitekaartje af met grote zege op Japan
Japan
Japan
0 - 4
Chili
Chili

Japan, waar Yuta Nakayama (PEC Zwolle) in de basis debuteerde, haalde vorig jaar op het WK in Rusland nog de achtste finale (verlies tegen België na een 2-0 voorsprong), terwijl Chili destijds ontbrak. De Zuid-Amerikaans kampioen van 2015 en 2016, die in beide jaren Argentinië na penalty's versloeg in de finale, liet echter zien nog altijd een ploeg te zijn om rekening mee te houden.

Waar groepsgenoot Uruguay een dag eerder al met 4-0 won van Ecuador, won Chili vannacht met dezelfde cijfers van Japan. Bologna-middenvelder Erick Pulgar kopte vier minuten voor rust raak uit een corner van Charles Aranguiz (Bayer Leverkusen), na de pauze scoorde Eduardo Vargas voor de vierde keer op rij op een Copa América-toernooi (sinds 2011 dus).

Japan, dat met een erg onervaren selectie afreisde naar Brazilië, liet zich via onder anderen de kersverse Real Madrid-aankoop Takefusa Kubo ook niet onbetuigd. Het was echter Chili dat in de slotfase nog verder wegliep via Alexis Sánchez, sinds januari al niet meer trefzeker voor Manchester United, en nogmaals Vargas, die nu op twaalf Copa-treffers staat.

Daarmee lijkt Chili ondanks het mislopen van het WK in Rusland opnieuw een serieuze kanshebber voor de Copa América-titel. In Groep C staat de ploeg van bondscoach Reinaldo Rueda nu gedeeld bovenaan met Uruguay, dat het pas tijdens de derde speelronde treft in Rio de Janeiro. Eerst wacht Ecuador. Japan, dat in 1999 ook al eens deelnemer was, treft dan Uruguay. 

Copa América

Stand Groepsfase Groep C Copa América 2019 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Uruguay
3
2
1
0
7-2
+5
7
2
Chili
3
2
0
1
6-2
+4
6
3
Japan
3
0
2
1
3-7
-4
2
4
Ecuador
3
0
1
2
2-7
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.