Kritiek op Copa-deelname Qatar en Japan: 'Doen ze in Europa toch ook niet?'

Reacties

Paraguay-bondscoach Eduardo Berizzo heeft zich kritisch uitgelaten over de deelname van Qatar en Japan aan de Copa América. 'Deze landen horen niet thuis op de Copa América. Naar mijn mening moet dit toernooi alleen met Midden-en Zuid-Amerikaanse landen worden gespeeld.'

Kritiek op Copa-deelname Qatar en Japan: 'Doen ze in Europa toch ook niet?'

Hij deed zijn uitspraken nadat zijn ploeg met 2-2 gelijk had gespeeld tegen Qatar. 'Wellicht denken mensen nu dat ik een slechte verliezer ben, maar dit is echt mijn mening. We moeten stoppen met het uitnodigen van al die landen uit de rest van de wereld. In Europa nodigen ze toch ook geen Zuid-Amerikaanse teams uit? We moeten gaan voor een geheel Amerikaans toernooi, dus naast de Zuid-Amerikaanse landen moeten we ook met landen uit Midden-en Noord-Amerika gaan spelen.'

Naast Qatar doet ook Japan mee aan het toernooi. Het is niet voor het eerst dat landen buiten Zuid-Amerika deelnemen aan het toernooi om het Zuid-Amerikaans kampioenschap. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL nodigt sinds 1993 steeds twee landen uit van een ander continent, waardoor het deelnemersveld uit twaalf landen bestaat.

Het gelijkspel kwam voor Paraguay als een klap. Nadat het dankzij goals van Óscar Cardozo en Derlis González op 2-0 was gekomen, vocht Qatar zich in de tweede helft terug naar 2-2. De remise kwam als een grote verrassing. Eerder dit jaar wonnen de Qatarezen verrassend de Azië Cup door Japan in de finale met 3-1 te verslaan.

De andere landen in Poule B, Colombia en Argentinië, speelden eerder al tegen elkaar. Colombia won met 0-2 dankzij treffers van Roger Martínez en Duván Zapata. Woensdagavond speelt Qatar weer. Ditmaal tegen Colombia. Argentinië speelt later die nacht tegen Paraguay.

Copa América

Stand Groepsfase Groep B Copa América 2019 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Colombia
3
3
0
0
4-0
+4
9
2
Argentinië
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Paraguay
3
0
2
1
3-4
-1
2
4
Qatar
3
0
1
2
2-5
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.