Giovanni van Bronckhorst heeft ook zijn tweede Old Firm als manager van Rangers FC verloren. Celtic deelde zondagmiddag op Ibrox Park tijdens de altijd beladen Schotse derby opnieuw een gevoelige tik uit in de titelstrijd.

Glasgow Rangers
1 - 2
Celtic
Celtic

Begin februari had Celtic dat ook al gedaan, toen het Rangers op eigen veld met 3-0 versloeg en de koppositie overnam. Zondag kon de ploeg van Van Bronckhorst weer op gelijke hoogte komen. Dat moest zonder topscorer Alfredo Morelos gebeuren. Desondanks kende Rangers een droomstart. Aaron Ramsey opende al na drie minuten de score uit een voorzet van Ryan Kent.

Van die voorsprong kon de Rangers-aanhang niet lang genieten. Vier minuten later trok Tom Rogic de stand al weer gelijk, nadat doelman Allan McGregor (40) de eerste twee pogingen van Celtic nog had gekeerd. En vlak voor rust schoot Cameron Carter-Vickers de bezoekers op voorsprong nadat Rangers de bal na een vrije trap van Jota, die wel vaker gevaarlijk was, niet uit de doelmond kreeg.

Die dreun konden sommige fans van Rangers blijkbaar niet verkroppen, want na rust werden er glasscherven aangetroffen in het strafschopgebied van Celtic-doelman Joe Hart. De Engelse goalie liet zich er niet door beïnvloeden en voorkwam in de tweede helft dat John Lundstram en Fasion Skala gelijkmaakten. Aan de andere kant greep ook McGregor uitstekend in na een schot van Liel Abada.

Zo bleef een nog grotere nederlaag Rangers bespaard, maar het zal het chagrijn in het blauwe deel van Glasgow niet wegnemen. Eén speelronde voor de start van de kampioenspoule, waarin de beste zes teams elkaar nog één keer treffen, heeft Celtic de koppositie in handen met zes punten meer. Donderdag treft Van Bronckhorst met zijn ploeg eerst Sporting Braga in de kwartfinale van de Europa League.