Titel lonkt voor ongenaakbaar Sparta na zege op Go Ahead

Sparta Rotterdam dendert door in de richting van de titel in de Jupiler League. Go Ahead Eagles was zondag het dertiende slachtoffer op rij op Het Kasteel (3-1).

Sparta had weinig te duchten van Go Ahead Eagles. Michel Breuer tekende na een half uur voor de voorsprong door bij de tweede paal binnen te tikken. Na zestig minuten voerde Loris Brogno namens de thuisploeg de marge op door uit een voorzet van Thomas Verhaar raak te koppen.

De Deventer hoop die voortvloeide uit de aansluitingstreffer van Leon de Kogel in de 68ste minuut was van korte duur. Binnen enkele minuten herstelde clubtopscorer Verhaar de marge in het voordeel van Sparta. Go Ahead eindigde met tien man. Sander Duits kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.

Door de Rotterdamse dadendrang eindigde het debuut van Hans de Koning op de bank van Go Ahead Eagles in een nederlaag. Sparta stevent daarentegen af op de titel. De formatie van trainer Alex Pastoor leidt in de Jupiler League met een voorsprong van negen punten op nummer twee VVV-Venlo, dat bovendien een wedstrijd meer heeft gespeeld

Sparta werd in de rust in het zonnetje gezet door burgemeester Ahmed Aboutaleb, die de Eerstedivisionist namens koning Willem-Alexander de Koninklijke Erepenning gaf. De onderscheiding is in 1965 ingesteld voor verenigingen en stichtingen die minimaal vijftig jaar bestaan.