Tite wakkert WK-koorts aan met Neymar-voorspelling

Reacties

Bondscoach Tite van Brazilië is zwaar onder de indruk van Neymar. De Zuid-Amerikanen gelden als een van de kanshebbers voor de wereldtitel, een favorietenrol die grotendeels valt of staat bij de topvorm van de vedette van Paris Saint-Germain. Wat zijn trainer betreft mag het publiek grootse daden verwachten van Neymar.

Tite wakkert WK-koorts aan met Neymar-voorspelling

Brazilië liet zondag zien dat het een paar dagen voor de start van het WK wel goed zit met de vorm. De Goddelijke Kanaries wervelden met 3-0 voorbij Oostenrijk, nadat eerder Kroatië al met 2-0 werd verslagen. In beide wedstrijden was er een hoofdrol weggelegd voor de van een blessure herstelde Neymar, die zondag wederom de spotlights pakte met een weergaloos doelpunt.

Tite sprak na afloop zijn bewondering uit over de vedette van Brazilië. 'Ik heb geen idee waartoe Neymar allemaal nog meer in staat is', voorspelde de keuzeheer dat er nog veel meer in het vat zit. En dus mogen de fans van Brazilië dromen van een nieuwe wereldtitel. 'Zijn techniek en creativiteit zijn ronduit indrukwekkend. Als we ervoor kunnen zorgen dat hij in de buurt van het vijandelijke doel komt, is hij dodelijk.'

Neymar ging na 84 minuten naar de kant, mede door zijn recente voetblessure. 'In de rust heb ik tegen hem gezegd: Als je een gaatje ziet in de verdediging van Oostenrijk, dan moet je ervoor gáán. Tegen het einde van de wedstrijd dacht ik echter dat het allemaal wat te zwaar werd voor hem dus haalde ik hem naar de kant.' Al met al heeft Tite vertrouwen in het WK. 'Vandaag hebben we weer een stap gezet, op mentaal gebied groeien we steeds meer.'

Eerder sprak Neymar zelf ook al zijn torenhoge ambities uit, waarbij hij het Braziliaanse volk op het hart drukte groots te dromen. Voor de wereldkampioen van 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002 begint het WK op zondag 17 juni met een wedstrijd tegen Zwitserland. In de overige poulewedstrijden neemt Brazilië het op tegen Costa Rica (vrijdag 22 juni) en Servië (woensdag 27 juni).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.