Tirade van aangeslagen Pinto: 'We waren het shirt vandaag niet waard'

Reacties

Ook de beker is niet langer een mogelijk lichtpuntje in het seizoen van Vitesse. De Eredivisieclub werd woensdagavond afgetroefd door SC Cambuur, uit de Keuken Kampioen Divisie. En dat doet pijn bij Mica Pinto, gelegenheidsaanvoerder van de Arnhemmers.

Tirade van aangeslagen Pinto: 'We waren het shirt vandaag niet waard'
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
3 - 1
Vitesse
Vitesse

'Wat ik nu ga zeggen, gaat niet helpen', begon de Luxemburger zijn tirade bij ESPN nog. 'Wij doen niet genoeg. Cambuur won meer duels, deed alles beter. Dit is Vitesse onwaardig. Niet alleen de anderen, ook ik. Als we uit deze positie willen komen, moeten we veel meer doen. We kunnen duizend excuses hebben, maar dit is gewoon niet acceptabel. Ik wil sorry zeggen tegen de fans. Ze hebben een verre reis gemaakt, en vandaag waren we het shirt niet waard', aldus Pinto, die nog even doorging.

'Als je niet voetbalt, moet je gewoon de duels winnen, de tweede bal. Dit is niet genoeg. Ik ben gefrustreerd, dit is al lange tijd zo. Iedereen heeft verantwoordelijkheid hierin. Het ligt niet aan de kwaliteit, het ligt aan de wil om te winnen. We hadden een grote kans om de halve finale te halen, en dan is dit niet goed genoeg. Ook van mezelf niet. We moeten heel snel dingen veranderen.'

De man die bij afwezigheid van bijvoorbeeld Marco van Ginkel de band droeg, werd nog gevraagd hoe het verder moest. 'We moeten positief blijven. Ik weet dat het moeilijk is, het begint met wat ik zeg. Tweede ballen winnen, duels winnen, je shirt vies maken. Iedereen is verantwoordelijk voor de situatie waarin we zitten. Er moet snel iets veranderen, anders is het te laat.'

De komende wedstrijden zal Vitesse moeten gaan oogsten. In de komende zes duels krijgen ze met Heracles Almelo, FC Volendam, Excelsior, RKC Waalwijk en Almere City vijf van de zes ploegen die de plekken twaalf tot en met zeventien innemen in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Meer Mica Pinto
Meer over Mica Pinto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.