Timber volgt Kluivert en Willems op met EK-speeltijd

Reacties

Jurriën Timber is pas de derde tiener die namens Oranje acte de presence geeft op een EK. De verdediger, die donderdag zijn twintigste verjaardag viert, treedt met zijn basisplaats tegen Oekraïne in de voetsporen van Patrick Kluivert en Jetro Willems.

Timber volgt Kluivert en Willems op met EK-speeltijd
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Oekraïne
Oekraïne

Willems, die destijds in clubverband PSV diende, was negen jaar geleden nog maar achttien jaar en 71 dagen oud toen hij in de basis startte tegen Denemarken. Daarmee was de linksback tot zondag, de invalbeurt van Jude Bellingham namens Engeland tegen Kroatië, de jongste EK-deelnemer ooit. Later dat toernooi kwam Willems ook in actie tegen Duitsland en Portugal.

Ook Patrick Kluivert deed als tiener al mee in EK-duels, en wel tot vier keer toe. De toenmalige Ajacied kreeg in alle wedstrijden die Oranje speelde op EURO 1996 speeltijd.

Een kwart eeuw na Kluivert is er dus opnieuw een piepjonge Ajacied die op het EK voor de leeuwen wordt gegooid. Sinds begin dit jaar is de verdediger niet weg uit te denken uit de hoofdmacht van Ajax, waarmee hij zowel de landstitel als de KNVB-beker veroverde.

De Boer
Frank de Boer aarzelde niet om Timber in te zetten als vervanger van de niet fitte Matthijs de Ligt, zo vertelde hij bij de NOS. 'Hij verblikt of verbloost niet. Ik heb gezegd: "Doe gewoon je ding, doe wat je altijd laat zien." Dan kan het niet misgaan.'

Onlangs interviewden we Jetro Willems over zijn bijzondere EK in 2012:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.