Tijd dringt voor inactief Tottenham: 'Ik maak me geen zorgen'

Reacties

De clubs in de Premier League hebben nog maar twee weken de tijd om nieuwe spelers te kopen, maar Tottenham Hotspur heeft tot dusver nog geen enkele versterking gepresenteerd. De supporters maken zich zorgen; Mauricio Pochettino doet dat niet.

Tijd dringt voor inactief Tottenham: 'Ik maak me geen zorgen'

Officieel is de transfermarkt tot eind augustus geopend, maar de clubs uit de Engelse Premier League spraken in september van vorig jaar met elkaar af dat zij de transferwindow al op 9 augustus zouden sluiten. Dit zodat clubs weten met welke selectie zij het nieuwe seizoen ingaan. De openingswedstrijd van het nieuwe voetbaljaar in de Premier League is op vrijdag 10 augustus. Manchester United speelt dan thuis tegen Leicester City.

De ingekorte transferperiode betekent dat Tottenham nog twee weken de tijd heeft om de selectie te versterken. Terwijl Liverpool al voor meer dan 180 miljoen euro investeerde in de komst van nieuwe spelers, Arsenal al vijf verse krachten haalde en Manchester City (Riyad Mahrez), Manchester United (Fred) en Chelsea (Jorginho) allemaal minstens één topaanwinst presenteerden, deed Tottenham vooralsnog helemaal niets.


ClubVersterkingen voor seizoen 2018/19
ArsenalLucas Torreira (Sampdoria), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Sokratis (Borussia Dortmund), Mattéo Guendouzi (Lorient), Stephan Lichtsteiner (Juventus)
LiverpoolAlisson Becker (AS Roma), Naby Keïta (RB Leipzig), Fabinho (AS Monaco), Xherdan Shaqiri (Stoke City)
Manchester UnitedFred (Shakhtar Donetsk), Diogo Dalot (FC Porto), Lee Grant (Stoke City)
Manchester CityRiyad Mahrez (Leicester City)
ChelseaJorginho (Napoli)
Tottenham Hotspur/

De supporters balen als een stekker en vrezen dat de concurrentie zal gaan uitlopen. Pochettino doet zijn best om de aanhang gerust te stellen en belooft in gesprek met Sky Sports dat er nog nieuwe spelers zullen gaan komen. 'We werken er hard aan om de selectie te verbeteren', zegt de oefenmeester. 'De markt is pas kort na het WK echt op gang gekomen. Ik weet zeker dat er nog wat zal gaan gebeuren, maar we nemen geen overhaaste beslissingen.'

'Ik maak me geen zorgen', benadrukte Pochettino. 'Ik heb vertrouwen in de huidige selectie en doe er alles aan om de ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.' Tottenham begint op zaterdag 11 augustus met een uitduel bij Newcastle United.

Pochettino verlengde eind mei zijn contract bij Tottenham, kort nadat hij duidelijk had gemaakt dat hij het tijd vond dat zijn club eens flink zou gaan investeren, om zo de échte stap naar de top te kunnen maken. Volgens Engelse media kreeg Pochettino die garantie toen hij zijn krabbel zette. Vooralsnog is het echter wachten op de eerste versterking voor het nieuwe voetbaljaar. En de tijd dringt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.