Tijd begint te dringen in Duitsland: is het WK voor Neuer in gevaar?

Reacties

De tijd begint te dringen voor Manuel Neuer. De 36-jarige Duitse doelman sukkelt al het hele seizoen met blessures en afgelopen weekend werd zijn rentree opnieuw uitgesteld. De routinier kent geen ideale aanloop naar het WK in Qatar. Volgens het Duitse BILD begint de tijd te dringen.

Tijd begint te dringen in Duitsland: is het WK voor Neuer in gevaar?

Aanvankelijk zou Neuer te maken hebben gehad met een kneuzing van zijn linkerschouder. Althans, dat was de eerste conclusie. De blessure zou zijn onderschat, waardoor Neuer te vroeg in actie kwam. Tegen Borussia Dortmund stond de 113-voudig international onder de lat bij Bayern München, maar daar al speelde hij met vuur.

'Het duel in Dortmund bleek achteraf te vroeg', zei trainer Julian Nagelsmann tegen het Duitse medium. Zeker omdat Neuer sindsdien niet meer speelde, gingen de alarmbellen bij de pers in het land van de wereldkampioen van 2014 rinkelen. 'Maar we wilden echt dat hij daar zou spelen. En hijzelf ook. Dat was een gezamenlijke beslissing.'

Een beslissing die niet goed uitpakte. Een kleine maand voor de start van het WK, als de Duitsers beginnen tegen Japan, heeft Neuer de trainingen bij Bayern weer over moeten slaan. Na de zege op Hoffenheim (2-0) moest hij verstek laten gaan. Overigens dezelfde situatie als in 2014, toen hij eveneens aan zijn schouder geblesseerd raakte in aanloop naar het WK. Toen keerde hij net op tijd terug en won hij de wereldtitel met Duitsland. In 2018 brak hij zijn voet en vocht hij zich ook terug.

Nu dringt de tijd weer en als Neuer niet snel terug is, is hij dit keer wél te laat. Het eerstvolgende duel met Barcelona lijkt hij in ieder geval niet te halen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.