Tiener Moukoko schrijft historie op verloren avond in Berlijn

Reacties

Borussia Dortmund is vrijdag tegen een nieuwe tegenvaller aangelopen. Union Berlin verpestte de recordavond van Youssoufa Moukoko.

Tiener Moukoko schrijft historie op verloren avond in Berlijn
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
2 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

De wisseling van de wacht bij Borussia Dortmund had woensdag effect gehad getuige de zege bij Werder Bremen. Trainer Edin Terzic, die na de pijnlijke thuisnederlaag tegen VfB Stuttgart naar voren was geschoven als vervanger van de ontslagen Lucien Favre, had bij zijn debuut Moukoko gepromoveerd tot basiskracht.

De zestienjarige spits, die in de jeugd van BVB met een ongekend doelpuntenmoyenne verwachtingen had gewekt, kreeg tegen Union Berlin andermaal het vertrouwen van Terzic. Dat betaalde de tiener na een uur ook terug.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met een verwoestende uithaal maakte Moukoko zijn eerste Bundesliga-treffer. Met zijn zestien jaar en 28 dagen kreeg hij daarmee ook een record in handen aangezien er nooit iemand zo jong was bij zijn eerste goal op het hoogste niveau in Duitsland.

Zijn doelpunt was de gelijkmaker in Stadion An der alten Försterei, waar de gastheren kort voor de recordtreffer van Moukoko de score hadden geopend. Na een corner van assistkoning Christopher Trimmel kopte Grisha Prömel door, waarna Taiwo Awoniyi van dichtbij Union Berlin aan de 1-0 hielp.

De zoektocht naar een zege werd in de 78ste minuut voor Borussia Dortmund de nieuwe jacht op de gelijkmaker. Marvin Friedrich zette met een rake kopbal Union op het spoor van een overwinning, waardoor Die Eisern BVB tot op een punt zijn genaderd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Y. Moukoko
Meer over Y. Moukoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.