Trainerswissel Dortmund brengt gewenst resultaat op historische avond Moukoko

Reacties

Met Edin Terzic als vervanger voor de ontslagen Lucien Favre heeft Borussia Dortmund weer eens gewonnen in de Bundesliga. Op bezoek bij Werder Bremen ontbrak het de Kroatische coach niet aan beginnersgeluk. 

Trainerswissel Dortmund brengt gewenst resultaat op historische avond Moukoko
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
1 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is het de laatste weken even kwijt in de Bundesliga. Er werd in eigen huis verloren van 1. FC Köln, gelijkgespeeld op bezoek bij Eintracht Frankfurt en de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart ging afgelopen weekend met liefst 1-5 verloren. 'Een catastrofe', zo noemde Favre het duel alvorens de coach de laan werd uitgestuurd. Op bezoek bij Werder Bremen moest BVB dus met vervanger Terzic de negatieve spiraal zien te doorbreken.

Aanvankelijk leek dat ook te lukken. Borussia Dortmund, nog altijd zonder de blesseerde Erling Haaland, begon in een hoog tempo aan het duel waarin de pas zestienjarige Youssoufa Moukoko de jongste basisspeler ooit werd in de Bundesliga. De jongeling schreef daarmee historie en dat feit had hij zelf nog mooier kunnen maken door razendsnel de 0-1 binnen te glijden, maar hij kwam nipt tekort bij een voorzet van Giovanni Reyna.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Raphaël Guerreiro zorgde niet veel later alsnog voor de 0-1 en dat was verdiend, maar juist na die openingstreffer liet Dortmund en gaspedaal los en gaf Werder Bremen de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Kevin Mohwald strafte dat nog binnen het halfuur af met de 1-1, tevens de ruststand.

Na rust tikte de tijd weg en nieuw puntenverlies leek aanstaande, maar Terzic werd geholpen met het broodnodige beginnersgeluk. De coach zag, nadat de eerste Bundesliga-goal van Jadon Sancho werd afgekeurd wegens buitenspel, hoe na 77 minuten de bal op de stip ging. De bal glipte namelijk uit de handen van Werder-doelman Jiri Pavlenka, die vervolgens in botsing kwam met Manuel Akanji. Pavlenka kreeg daarmee een penalty tegen en wist de poging van Marco Reus ook knap te stoppen, maar in de rebound kwam de bal weer precies voor de voeten van Reus. De Duitser hoefde de bal alleen nog maar een klein zetje te geven: 1-2.

Borussia Dortmund wint onder de nieuwe coach zodoende weer eens in de Bundesliga. De ploeg staat daarmee drie punten achter koploper Bayer Leverkusen, dat woensdag nog tegen 1. FC Köln speelt.

Hertha BSC
Hertha BSC
0 - 0
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

Het duel tussen Hertha BSC en FSV Mainz 05 was een Nederlands getint Bundesliga-duel. Bij de club uit Berlijn stonden Javairo Dilrosun en Deyovaisio Zeefuik in de basis terwijl Daishawn Redan op de bank zat. Bij de uitploeg verscheen ook Jeremiah St. Juste aan de aftrap terwijl Jean-Paul Boëtius het moest doen met een plaatsje op de bank. De voormalig Feyenoorder zag vanaf daar hoe de Nederlanders niet tot scoren kwamen, net als alle niet-Nederlanders. Een doelpuntloos gelijkspel dus bij het duel tussen de middenmoter en laagvlieger. 

VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
2 - 2
Union Berlin
Union Berlin

Union Berlin verbaast vriend en vijand in de Bundesliga. De ploeg van Sheraldo Becker, die ook tegen VfB Stuttgart weer een basisplaats had, hield het afgelopen weekend Bayern München op een 1-1 gelijkspel en na een klein dipje met drie duels zonder zege was de ploeg op bezoek in Stuttgart heel lang dicht bij de drie punten. Marvin Friedrich en Taiwo Awoniyi bezorgden de uitploeg een 0-2 voorsprong tegen de ploeg die zaterdag nog met liefst 1-5 won van Borussia Dortmund.

Tot een zege kwam het echter niet voor Becker en consorten. Sasa Kalajdzic bracht met twee goals in de laatste vijf minuten de eindstand in evenwicht: 2-2. Union Berlin (zesde) en VfB Stuttgart (zevende) brengen daarmee allebei het puntentotaal op achttien. 

Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
3 - 3
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Eerder op dinsdagavond maakten Eintracht Frankfurt en Borussia Mönchengladbach er een groot spektakel van in Frankfurt. Bij de thuisploeg herstelt Jetro Willems nog altijd van zijn zware knieblessure terwijl Bas Dost de hele wedstrijd op de bank zat. Vanaf daar zag de Nederlandse spits hoe zijn ploeg op weg leek naar de drie punten. Tot de negentigste minuut had Eintracht Frankfurt namelijk nog een 3-1 voorsprong in handen. André Silva (twee keer) en Aymen Barkok hadden namens de thuisploeg gescoord terwijl Lars Stindl voor de bezoekers trefzeker was.

Laatstgenoemde werd uiteindelijk de grote man van de wedstrijd. In de negentigste minuut verzorgde de 32-jarige middenvelder de 3-2 vanaf de stip en in de 95ste minuut dompelde diezelfde Stindl Eintracht Frankfurt, waar David Abraham met twee gele kaarten van het veld was gestuurd, in rouw door met zijn derde treffer de eindstand op 3-3 te bepalen. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
7
Union Berlin
34
12
14
8
50-43
+7
50
8
Borussia Mönchengladbach
34
13
10
11
64-56
+8
49
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.