Tiago Mendes is eerste trainersklus na drie wedstrijden al zat

Reacties

Tiago Mendes heeft na zijn succesvolle spelersloopbaan het plan om een trainerscarrière op te bouwen, maar zijn eerste avontuur als eindverantwoordelijke heeft niet lang geduurd. Na drie competitiewedstrijden is de Portugees al opgestapt bij Vitória de Guimarães.

Tiago Mendes is eerste trainersklus na drie wedstrijden al zat
© Pro Shots

De 39-jarige Tiago tekende in juli een tweejarig contract bij Vitória, maar die verbintenis is na een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag alweer verscheurd. Volgens A Bola is de voormalig middenvelder opgestapt uit onvrede over het aankoopbeleid, vooral in de slotfase van de transferperiode. Tiago had gevraagd om ervaren spelers, maar de laatste aankoop was de 21-jarige middenvelder Miguel Luís.

Tiago voelde zich volgens de berichtgeving niet serieus genomen en is opgestapt. Vitória moet daardoor al vroeg in het seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Tiago kwam als speler uit voor Braga, Benfica, Chelsea, Olympique Lyon, Juventus en Atlético Madrid en speelde 66 interlands voor Portugal. Na het einde van zijn spelersloopbaan, in 2017, was hij een seizoen assistent van Diego Simeone bij Atlético. Zijn trainersklus bij Vitória was zijn eerste kans als hoofdtrainer, maar is dus niet goed bevallen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.