Thorgan Hazard, uit de schaduw van Eden en begeerd door de top

Reacties

Het seizoen in de Bundesliga is tot nu toe dat van de twee Borussia's. Koploper Dortmund droomt van de titel, terwijl Mönchengladbach trots is op de tweede plek. De ploeg van trainer Dieter Hecking gaat zondag (aftrap 15.30 uur) op bezoek bij RB Leipzig. Absolute uitblinker bij Gladbach is Thorgan Hazard, die langzaam maar zeker uit de schaduw van broer Eden treedt.

Thorgan Hazard, uit de schaduw van Eden en begeerd door de top

Bij de naam Hazard denken veel voetballiefhebbers natuurlijk meteen aan Eden, maar ook Thorgan wordt steeds vaker genoemd. Vorig seizoen was de middelste Hazard-telg al belangrijk voor Gladbach en dit jaar zette hij zijn goede vorm door nadat hij op het WK met België vooral op de bank had gezeten. Met elf goals en zes assists in veertien officiële duels overlegt Thorgan tot nu toe zelfs betere cijfers dan Chelsea-sterspeler Eden in Engeland.

De twee broers verhuisden in de zomer van 2012 samen naar Chelsea. Waar Eden in Londen uitgroeide tot een speler van wereldklasse liet de doorbraak van de twee jaar jongere Thorgan nog op zich wachten. Bij Chelsea zou dat in ieder geval niet gebeuren. De aanvaller werd eerst verhuurd aan het Belgische Zulte Waregem en vervolgens aan Gladbach, dat de Belg in 2015 definitief overnam. Vorig seizoen, zijn vierde bij Gladbach, liet Thorgan zich pas echt zien met tien Bundesliga-goals, terwijl de club teleurstellend op de negende plaats eindigde.

Hecking heeft voorin veel te kiezen. Alassane Pléa heeft zich inmiddels bewezen en ook captain Lars Stindl speelt regelmatig. Op de flanken zijn Raffael, Ibrahima Traoré, Patrick Herrmann en Fabian Johnsen opties. Ze strijden om één plek, want Hazard staat bij Hecking voorgedrukt op zijn opstellingsformulier. De Belg begon tot nu toe in iedere wedstrijd in de basis en miste in totaal zelfs pas zeven minuten toen hij op bezoek bij Bayern München (0-3 zege) na 83 minuten werd gewisseld.

Ondertussen staat Gladbach verrassend op de tweede plek met vier punten minder dan koploper Dortmund. Scouts van vele grote Europese clubs bezoeken wedstrijden van Die Fohlen, voor onder anderen Hazard. De aanvaller is erg in trek en wordt gelinkt aan Valencia, Atlético Madrid, AS Roma, Dortmund en een rijtje Engelse clubs. Gladbach laat zich echter niet gek maken.

Een winters vertrek lijkt geen optie voor Hazard, die het tot nu toe succesvolle seizoen graag wil afmaken. Voor de zomer zijn er twee scenario's: verlengen of vertrekken. Het contract van de Belg loopt namelijk door tot medio 2020. Om dan een transfervrij vertrek te voorkomen, moet Gladbach actie ondernemen. 'We voeren open en eerlijke gesprekken met de familie Hazard en Thorgan weet dat we heel graag langer met hem door willen', zei sportief directeur Max Eberl onlangs tegen Kicker. 'Aan de andere kant wil hij graag weten waar we als club naartoe willen, dat begrijpen we. We gaan in de lente weer met elkaar om de tafel.'

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.