'Thomas Buffel wil via Cercle terug op oud niveau'

Cercle Brugge hoopt nog deze week Thomas Buffel aan te trekken. 'Binnen een of twee dagen zal er duidelijkheid zijn, maar wellicht vinden we elkaar wel', zegt voorzitter Frans Schotte in Het Laatste Nieuws.

'Thomas Buffel wil via Cercle terug op oud niveau'

Voor Buffel is Cercle geen onbekende. Voordat de aanvallende middenvelder bij Feyenoord onderdak vond, doorliep hij de jeugdopleiding van de Brugse vereniging. 'De band met Cercle is altijd gebleven', aldus Schotte.

Volgens de voorzitter wil Buffel bij Cercle proberen om na een teleurstellend verblijf bij Glasgow Rangers weer op zijn 'oude niveau' te komen. 'Waar zou hij dat beter kunnen, dan in een omgeving die hij kent. Het is net die reden die hem motiveert om financieel in te leveren. Thomas is een verstandige speler.'

Buffel bevestigde open te staan voor een terugkeer. 'Ik wil me concentreren op de Rangers. Ik laat geïnteresseerde clubs met mijn manager praten, maar ik zeg niet nee tegen Cercle', vertelt de 27-jarige Belg, die transfervrij mag vertrekken bij de Schotse club.

Voorzitter Schotte blijft voorzichtig. 'Er is nog een aantal puntjes waar over gesproken wordt. Ik spreek toch met enige voorzichtigheid, want er kan op de valreep altijd iets mislopen. De Vlieger zou ook naar ons komen, hé.' Doelman Geert De Vlieger koos onlangs echter voor Club Brugge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen