Thiago Silva gefileerd na klaagzang op social media

Reacties

Thiago Silva wordt in de Braziliaanse media hard aangepakt, nadat hij op social media een sneer had uitgedeeld aan enkele journalisten uit zijn vaderland. De twee kampen staan nu lijnrecht tegenover elkaar.

Thiago Silva gefileerd na klaagzang op social media
© Pro Shots

Thiago Silva is de aanvoerder van de Braziliaanse ploeg en verloor afgelopen weekend met zijn land de finale van het toernooi om de Copa América. Argentinië bleek met 1-0 te sterk. Thiago Silva stuurde maandag op Instagram zijn felicitaties naar de winnaar en bedankte de supporters die de nationale trots gedurende het toernooi hadden gesteund.

Hij kon het niet laten om ook nog een kritische noot te plaatsen. 'Aan jullie die tegen ons waren: ik hoop dat jullie blij zijn! Maar kom dan straks ook niet vriendelijk doen als je iets van ons wil hebben (een interview, kaartjes om kinderen en vrienden mee te kunnen nemen naar de wedstrijden, shirts of foto's)', bromde Thiago Silva. (tekst gaat door onder de Instagram-post)

Die laatste zinnen waren gericht aan enkele journalisten uit Brazilië, die kritisch hadden geschreven over het doorgaan van het toernooi. De Copa América zou eigenlijk in Argentinië en Colombia gespeeld worden, maar deze landen trokken zich kort voor de start terug. De organisatie werd vervolgens overgenomen door Brazilië, een land dat erg hard is geraakt door de coronacrisis. Enkele journalisten spraken daar schande van en hoopten dat Argentinië de finale zou winnen. Goud voor Brazilië: dat zou gezien de situatie in het land niet goed voelen.

De kritiek van Thiago Silva is in de Braziliaanse media niet goed ontvangen. De verdediger krijgt er van meerdere kanten van langs. UOL (Universo Online) haalt vernietigend uit: 'Thiago Silva is een geweldige verdediger, maar een waardeloze aanvoerder', stelt auteur Luis Augusto Símon in een column. 'Hij begrijpt niets van de relatie met de pers en denkt dat het een uitwisseling van gunsten is. Je behandelt me goed en ik geef je een interview. Hij verwees naar de journalisten en fans die Argentinië steunden en tegen de Braziliaanse ploeg waren. De ploeg die niet de moed had om te zeggen: wij zijn solidair met de families van degenen die door COVID zijn gedood.'

'Thiago, je bent niet verplicht om een interview te geven. En ook niemand is verplicht om naar jou te luisteren. Wat jij zegt is dat de journalist die naar jou wil luisteren onderdanig moet zijn. Vergeet het maar. Ik ben geen vleier. Je claimt overigens dat er journalisten zijn die jou om kaarten voor wedstrijden vragen. Noem deze journalisten dan bij naam, want zij zijn een schande voor het vak. Het zou een grote gunst zijn voor de journalisten die serieus met het werk bezig zijn als je deze journalisten bij naam noemt. Doe het. En stop met huilen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.