Theater Kane wekt woede op: 'Hij probeert gewoon iemand te naaien'

Reacties

Harry Kane kende een vervelende maandagavond. De topscorer aller tijden van Tottenham Hotspur scoorde op Goodison Park tegen Everton, maar zag zijn ploeg de voorsprong in extremis verspelen. Na afloop kreeg hij harde kritiek vanwege zijn gedrag.

Theater Kane wekt woede op: 'Hij probeert gewoon iemand te naaien'
© Viaplay
Everton
Everton
1 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Na amper een uur spelen ontstond er controverse tussen Kane en Everton-middenvelder Abdelaye Doucouré. De captain kreeg een arm in zijn gezicht gepland en ging met veel misbaar naar de grond. Doucouré, de dader, moet het bekopen met een rode prent. Dat viel niet goed bij het publiek van The Toffees. 'Cheat, cheat', beten de fans Kane toe.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook de spelers van Everton belaagde Kane. Het theater van de spits viel niet lekker bij de collega’s. Iets wat BBC-analist Danny Murphy goed kon begrijpen. 'Dit was beschamend, wat Kane flikte', foeterde hij op de radio.

'Waarom is hij zo overdreven naar de grond gegaan? Hij probeert hem gewoon te naaien', vertelde Murphy. Vooral omdat Kane er geen baat bij had. 'Een idioot, maar hij was er sowieso afgestuurd. Waarom ga je hem dan zo overdreven naaien…'

Het sportmanship in Engeland staat hoog op de agenda. Murphy kon het gedrag van de aanvoerder van Spurs dan ook niet begrijpen. 'Van dat kleine duwtje hoef je niet zo naar de grond te gaan. Hij doet net alsof hij geslagen is. Gênant dat Kane dit doet. Als mijn kinderen dit zouden doen, zou ik me voor hun gedrag verontschuldigen.'

Everton-manager Sean Dyche hekelde Kane ook. 'Teleurstellend wat Harry heeft gedaan. Je hoeft geen vrienden te zijn met elkaar, maar hij zocht het zelf op. Ik vind het niets voor hem', reageerde de oefenmeester. Al kon hij het door de late treffer makkelijker relativeren dan de hoofdrolspeler zelf, die met Spurs in een sportieve crisis is beland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.