Teze weerspreekt stempel voor PSV: 'Zo wil ik het niet noemen'

Jordan Teze baalt verschrikkelijk van de door PSV weggegeven voorsprong tegen Fortuna Sittard. De Eindhovenaren verloren in een hectische slotfase twee punten.

Fortuna Sittard
2 - 2
PSV
PSV

'Ik denk dat ik nog heel vaak wakker word van deze slotfase', laat Teze na afloop weten. 'Als je kijkt naar het wedstrijdbeeld hebben we vanaf minuut één heel veel kansen gehad en ook vaak de bal gehad.'

'Natuurlijk ben ik gefrustreerd, we moeten winnen tegen tien man van Fortuna Sittard. Het stond 2-1, maar 7-1 of 8-1 was ook mogelijk geweest.' Het maakt de sfeer bij PSV er niet beter op. De Eindhovenaren begonnen het tweede halfjaar met een teleurgestellend gelijkspel tegen Sparta. 'Iedereen is chagrijnig.'

De verdediger wijt het late tegendoelpunt via een strafschop aan het enthousiasme waarmee PSV de aanval bleef zoeken. 'We waren met veel man bij de rand van de zestien, we wilden met zijn alleen te graag naar voren. Dat is een aandachtspunt. Of het onvolwassenheid is? Zo wil ik het niet noemen. Je wilt graag scoren, je ziet de ruimte en je ziet misschien een kans. We spelen het niet goed uit.' Na de wedstrijd uitte Arnold Bruggink al kritiek op die 'naïeve' speelwijze. Fortuna kon counteren terwijl veel spelers van PSV niet op de eigen helft stonden.

Hoewel Teze teleurgesteld is over de einduitslag, ziet hij ook wel lichtpuntjes. 'We creëeren genoeg kansen, maar de ballen moeten er gewoon in.'

Lees hier meer over de valse start van 2023 voor PSV.