Gemis Gakpo laat zich voelen: PSV komt niet tot scoren tegen Sparta

Reacties

PSV is zaterdag verrassend op een gelijkspel blijven steken tegen Sparta (0-0). Het gemis van Cody Gakpo was duidelijk zichtbaar bij de Eindhovenaren, die er geen moment in slaagden om de Rotterdamse defensie open te rijten.

Gemis Gakpo laat zich voelen: PSV komt niet tot scoren tegen Sparta
© Pro Shots
PSV
PSV
0 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Trainer Ruud van Nistelrooij sleutelde na het vertrek van Gakpo aan zijn tactiek. Jordan Teze kwam in de ploeg als rechtsback en kreeg de opdracht om bij balbezit naar binnen te knijpen. Dat moest Philipp Max meer ruimte bieden om op te stomen aan de linkerkant. Naast Teze maakte ook Jarrad Branthwaite verrassend zijn entree. Dat ging ten koste van André Ramalho, die net als Érick Gutiérrez op de bank begon.

Onder het toeziend oog van bondscoach en voormalig speler en trainer Ronald Koeman ging PSV nog voortvarend van start, maar na een kwartier kwam de klad erin. Sparta speelde compact, hield de boel achterin goed dicht en liet zien dat de hoge notering in de Eredivisie niet op toeval berust. Omdat ook de passing bij PSV regelmatig niet zuiver was, waren de kansen tot chagrijn van de supporters op een hand te tellen. Dat spelbeeld bleef na rust lange tijd hetzelfde. PSV bleef zoekende, Sparta loerde op een gevaarlijke uitbraak.

VAR-moment
Pas toen Van Nistelrooij Guti en Guus Til in de ploeg bracht, leken de Eindhovenaren wat meer tempo te maken. Het Philips Stadion schreeuwde tien minuten voor tijd om een strafschop toen MicaPinto struikelde en Teze onbewust ten val bracht. De VAR riep scheidsrechter Sander van der Eijk naar het scherm, maar die bleef bij zijn beslissing om geen penalty te geven. Noni Madueke was in de slotfase met een schot van afstand nog het dichtst bij een treffer, maar Nick Olij hoefde niet in actie te komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat betekent dat PSV een pas op de plaats moet maken in de titelrace. Concurrenten Feyenoord en Ajax kunnen zondag uitlopen op de Eindhovenaren. Sparta handhaaft zich knap op de zesde plaats. Beide ploegen staan dinsdag opnieuw tegenover elkaar, dan in de strijd om de KNVB-Beker.

PSV Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.