Trots bij Fortuna na stunt tegen PSV: 'We hebben moeten lijden'

Bij Julio Velázquez heerst trots en blijdschap na de 2-2 tegen PSV. De coach van Fortuna Sittard is niet alleen blij met het resultaat, hij heeft ook erg genoten van de wijze waarop tot het einde gestreden werd door zijn team.

Fortuna Sittard
2 - 2
PSV
PSV

Burak Yilmaz redde een punt voor Fortuna door in de 98ste minuut een strafschop te benutten. De 2-2 viel nadat de Limburgers al ruim veertig minuten met tien man binnen de lijn hadden gestaan. 'Het was echt lijden in de tweede helft. De ruimtes werden groter en PSV liet de bal rondgaan', zei doelpuntenmaker Iñigo Córdoba na afloop bij ESPN over de fase na de rode kaart voor Dogan Erdogan. 'Maar we wisten dat ze nog kansen zouden krijgen op het einde. We zijn blijven vechten en hebben dit verdiend', voegde de aanvaller uit Bilbao toe. Cordoba maakte zondagmiddag alweer zijn derde doelpunt tegen PSV. Namens Go Ahead Eagles scoorde hij vorig seizoen twee keer tegen de Eindhovenaren.

De maker van de 1-0 werd na afloop ook uitgelicht door zijn trainer. 'Normaal praat ik niet graag over individuen, maar als je Iñigo vandaag weer ziet spelen… Het is geweldig om zo'n speler in ons team te hebben. Hij is zó dynamisch', zei Velázquez, die voor de camera nog bij stond te komen van het spektakel dat hij gezien had.

'We kunnen winnen, gelijkspelen of verliezen, maar deze toewijding wil ik altijd zien van mijn spelers', aldus de Fortuna-trainer. 'Ons spel vorige week tegen Go Ahead Eagles beviel me niet. De intensiteit was er nu wel weer. We hebben aangevallen, maar wel met verstand. Het team speelde erg goed tegen een erg sterke ploeg met geweldige spelers. Natuurlijk moesten we vaak verdedigen op eigen helft, maar dat is normaal. Je weet dat als je twee seconden minder gefocust bent, dat PSV dan scoort. We zijn geweldig blijven strijden. Ik ben hier erg blij mee en trots.'

Fortuna behoudt door het gelijkspel een marge van meer dan drie punten ten opzichte van nummer zestien FC Emmen. De Limburgers staan na zestien speelrondes twaalfde.