Tevredenheid en zorgen in Polen na nemen voorlaatste horde

Reacties

Polen ging gigantisch de mist in tijdens de EK-kwalificatie, maar met de achtervang van de play-offs is het land nu toch dicht bij een confrontatie met Oranje op het eindtoernooi. Donderdagavond liet de ploeg geen spaan heel van Estland, maar het is een zege met zorgen richting de finale tegen Wales.

Tevredenheid en zorgen in Polen na nemen voorlaatste horde
© Pro Shots
Polen
Polen
5 - 1
Estland
Estland

Niet over het spel, overigens. Bondscoach Michal Probierz is zeer tevreden. 'We hebben het vanaf het begin goed gedaan, met vloeiend voetbal door het midden. Ik ben blij dat we niet meer alleen maar met voorzetten hebben aangevallen. En mooi dat we eens van afstand hebben gescoord', aldus een tevreden Probierz, verwijzend naar de derde goal van Jakub Piotrowski.

Toch is niet het niet alleen vreugde: Polen heeft ook een probleem op de rechterflank. Przemyslaw Frankowski moest zich halverwege de wedstrijd laten vervangen met een blessure, en invaller Matty Cash viel tien minuten later ook uit. Probierz: 'Dat veranderde alles, we zullen zien wat de dokter zegt. Daarna kijken we wat we verder gaan doen', aldus de bondscoach, in de wetenschap dat de belangrijkste wedstrijd in tijden met rasse schreden nadert.

Wales
Wales
ns
0 - 0
Polen
Polen

Dinsdagavond vechten Polen en Wales in Cardiff om één van de laatste drie EK-startbewijzen. Probierz sprak nog niet over de Britse opponent, zijn speler Piotr Zielienski deed dat wel kort. 'Wales is een sterk, agressief team, maar we hebben de kwaliteit om het EK te halen, ook op hun veld', aldus de middenvelder van Napoli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.