Tevreden Van Bronckhorst blijft tobben over keuze Vermeer-Jones

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is er nog steeds niet uit wie het aanstaande seizoen de eerste keeper van de Rotterdammers wordt. Het optreden van Kenneth Vermeer in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad (1-0) maakte die keuze niet makkelijker.

Tevreden Van Bronckhorst blijft tobben over keuze Vermeer-Jones

Van Bronckhorst stuurde tegen de Spaanse nummer zes zijn sterkste elftal in het veld. De kans is groot dat tien van die elf spelers ook volgende week in het duel met Vitesse om de Johan Cruijff Schaal aan de aftrap staan. Alleen de plek onder de lat blijft een vraagteken.

Waar afgelopen week Brad Jones de kans kreeg tegen SC Freiburg (1-0 verlies) mocht Vermeer zaterdag tegen Sociedad in actie komen. Het duo wisselde elkaar tot nu toe af in de voorbereiding van de Rotterdammers. 'Ik had natuurlijk liever meer wedstrijden gespeeld', gaf Vermeer achteraf toe aan FOX Sports. 'Twee is wat weinig, maar ik sta er heel ontspannen in. Het enige wat Brad en ik kunnen doen is het de trainer zo moeilijk mogelijk maken.'

Dat lukt aardig, zo erkende Gio. 'De keuze was al moeilijk, dat blijft ook na deze wedstrijd. Kenneth had een aantal goede acties en speelde gewoon een heel goede wedstrijd. Samen met de verdedigers vormde hij een goed blok.'

Van Bronckhorst was ook te spreken over zijn nieuwe tandem aan de linkerkant. Ridgeciano Haps en Jean-Paul Boëtius maakten een goede indruk en waren betrokken bij de goal van Nicolai Jørgensen. 'Dat is wat je wil, op tempo een tegenaanval opzetten. Ridge kwam goed op en gaf de bal op het juiste moment af, een goede voorzet, een goede loopactie... Een doelpunt uit het boekje', aldus de Feyenoord-trainer.

Lees op VI PRO een uitgebreid verhaal over de keepersstrijd bij Feyenoord.

El Ahmadi hoopt op Van Persie: 'Team kijkt tegen hem op'
Boëtius juicht komst 'concurrenten' Berghuis en Van Persie toe
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.