Tévez wijst Manchester City de weg tegen Blackburn

Onder Roberto Mancini blijft Manchester City goed presteren. Ook Blackburn Rovers moest het antwoord schuldig blijven op de dadendrang van The Citizens: 4-1.

Sinds Mancini in december de taken overnam van Mark Hughes won Manchester City zijn wedstrijden. Na Stoke City (2-0) en Wolverhampton Wanderers (3-0) ging ook Blackburn Rovers maandagavond ten onder.

Carlos Tévez wees Manchester City de weg. De Argentijnse aanvaller zette in de zevende minuut The Citizens op het goede spoor door de bal met het bovenbeen in het Blackburn-doel te werken. Na de 2-0 van Micah Richards nam Tévez vier minuten in de tweede helft alle onzekerheid weg. In blessuretijd voegde de Argentijn er nog een derde goal aan toe.

Twintig minuten voor het einde redde het verder kansloze Blackburn de eer. Morten Gamst Pedersen verpestte daarmee ook de perfecte reeks onder Mancini. Onder de hoede van de Italiaan had keeper Shay Given de nul gehouden.

Patrick Vieira kon zijn debuut voor Manchester City (nog) niet maken. Een kuitblessure hield de Franse international aan de kant, waardoor Nigel de Jong zijn vertrouwde stek op het middenveld kon innemen.