Mancini debuteert op bank Manchester City met zege

De wisseling van de wacht bij Manchester City leverde direct resultaat op. Stoke City was na één helft gezien. Everton en Sunderland hielden elkaar in evenwicht.

Manchester City-Stoke City 2-0Roberto Mancini heeft de criticasters de wind uit de zeilen genomen. De aanstelling van de Italiaan, en met name het wegsturen van Mark Hughes had een storm van kritiek opgeleverd. In de eerste helft legde zijn Manchester City de basis voor een overwinning op Stoke City. De in de basis teruggekeerde Martin Petrov en Carlos Tevéz namen de goals voor hun rekening. In de jacht op de vierde plaats deed Manchester City goede zaken, aangezien de concurrenten Tottenham Hotspur en Birmingham City steken lieten vallen. Sunderland-Everton 1-1De gelijkmaker viel laat maar was wel verdiend. Everton zocht lang naar het juiste antwoord op de vroege openingstreffer van Sunderland-spits Darren Bent. The Toffees kwamen nadien goed weg. John Heitinga bracht op de eigen doellijn redding op een inzet van Bent. Vijf minuten voor het einde kreeg Everton loon naar werken. Marouane Fellaini werkte een voorzet van Tony Hibbert in het Sunderland-doel. Veel schoten beide clubs niet op met hun gelijkspel.