Man City vervangt manager Hughes door Mancini

Ondanks de 4-3 zege op Sunderland heeft Manchester City manager Mark Hughes de wacht aan gezegd. De Welshman moet wijken vanwege de teleurstellende resultaten en wordt vervangen door Roberto Mancini.

Man City vervangt manager Hughes door Mancini

Dat Manchester City de wisseling van de wacht luttele uren na het duel met Sunderland wereldkundig maakte, wijst erop dat de club de beslissing al in een eerder stadium had genomen. 'Twee overwinningen in elf duels strookte absoluut niet met de ambities die we voorafgaand aan het seizoen hebben uitgesproken', aldus voorzitter Khaldoon Al Mubarak.

Manchester City investeerde afgelopen zomer fors in nieuwe spelers. Zo kwamen Emmanuel Adebayor, Gareth Barry, Joleon Lescott, Roque Santa Cruz, Carlos Tévez en Kolo Touré voor veel geld naar Manchester. Desondanks kunnen The Citizens zich nog niet meten met de top van de Premier League. De club bezet na de zege op Sunderland de zesde plaats met een achterstand van elf punten op koploper Chelsea.

De man die de ambities van City gestalte moet gaan geven is Mancini. 'Een manager met veel ervaring die weet wat ervoor nodig is om prijzen te winnen', aldus Al Mubarak. Mancini zat sinds de zomer van 2008 zonder club, nadat hij was ontslagen door Internazionale. Bij Manchester City krijgt hij Brian Kidd als assistent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen