Mancini gelooft in topklassering Manchester City

Roberto Mancini is goed begonnen aan zijn baan als manager van Manchester City. Onder leiding van de Italiaan wonnen The Citizens met 2-0 van Stoke City en met 3-0 van Wolverhampton Wanderers. Die resultaten sterken Mancini in de gedachte dat zijn ploeg dit seizoen nog hoog kan eindigen in de Premier League.

Mancini gelooft in topklassering Manchester City

'Of we nog kampioen kunnen worden? Alles is mogelijk', verklaarde Mancini maandag na de zege op Wolverhampton. 'We hebben nog negentien wedstrijden te gaan. Ik denk dat we in ieder geval in de topvier van de Premier League kunnen eindigen. Maar eigenlijk is het nu nog te vroeg om naar de stand te kijken. We leven van wedstrijd naar wedstrijd en over twee maanden moeten we eens kijken waar we staan.'

Met de aanstelling van Mancini lijkt het optimisme weer hoogtij te vieren in het City of Manchester Stadium. En dat terwijl de vorige manager Mark Hughes slechts tien dagen geleden nog op straat werd gezet vanwege de slechte resultaten. Vanwege de vele topaankopen afgelopen zomer had de clubleiding gedacht dat Manchester City zou kunnen meestrijden om de titel, maar onder leiding van Hughes vond het elftal nog geen aansluiting met de top.

Door de twee overwinningen van de afgelopen dagen is City geklommen naar de een klassering in de topzes met uitzicht op de vierde plaats. Toch moest ook Mancini tijdens zijn eerste werkdagen een dreigend conflict in de kiem smoren. Craig Bellamy liet openlijk blijken niet erg blij te zijn met zijn reserverol tijdens het debuut van de Italiaanse manager. Maandag stond de Welshman gewoon in de basis. 'Wat mij betreft is er geen probleem, Bellamy is een erg goede speler', liet Mancini weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen