Testimonial Kompany: hoofdrolspeler zelf ontbreekt bij weerzien met sterren

Reacties

Vincent Kompany kijkt reikhalzend uit naar zijn testimonial. Zelf kan hij door een blessure niet meespelen, maar dat maakt de voorpret er niet minder op bij de voormalig verdediger van Manchester City. Hij is nu vooral benieuwd naar de andere aanwezigen. 'Er zijn zoveel oude bekenden, ik ben benieuwd wie er nog een beetje fit is en wie niet.'

Testimonial Kompany: hoofdrolspeler zelf ontbreekt bij weerzien met sterren

Woensdag, enkele uren voor de wedstrijd die ter ere van zijn afscheid gespeeld wordt, maakte Kompany bekend niet mee te kunnen spelen. 'Typisch iets voor mij, toch?', grapt hij. 'Ik heb een lichte hamstringblessure, dus ik kan het risico niet nemen. Maar er zijn voldoende andere geweldige voetballers', verzekert de Belg.

In het met 1-0 verloren duel met Genk moest Kompany noodgedwongen naar de kant. Hij liep toen een spierblessure op die hem zeker enkele weken zou kosten. Zo is de blessure van Kompany enigszins symbolisch voor zijn loopbaan: de verdediger werd de voorbije jaren immers steevast gekweld door blessureleed.

Toch verheugt Kompany zich op het treffen tussen de Manchester City Legends en de Premier League All-Stars (zie onderaan). 'Het wordt een weerzien met veel bekenden', aldus de 82-voudig international tegenover Sky Sports. 'Ik ben vooral benieuwd wie er nog een beetje fit is en wie niet. Het is jammer dat Leroy Sané een knieblessure heeft. Anders had ik hem graag tegenover Gary Neville gezet', zo vertelt Kompany lachend.

In gesprek met het clubkanaal van Manchester City bespreekt hij zijn ruim tienjarige verblijf bij The Citizens. Nog altijd staat één moment in het geheugen gegrift van Kompany. 'Dat is zonder twijfel het doelpunt van Sergio Agüero tegen Queens Park Rangers.' De Argentijn maakte toen het winnende doelpunt, waarmee hij Manchester City voor het eerst sinds heel lange tijd weer het landskampioenschap bezorgde. 'Als hij dat doelpunt niet had gemaakt, had de club er vandaag de dag heel anders uitgezien, daar ben ik van overtuigd.'

Er doen vier Nederlanders mee aan de testimonial. Edwin van der Sar verdedigt het doel van de Premier League All-Stars en Robin van Persie vormt daar een spitsenkoppel met de Fransman Thierry Henry. Rafael van der Vaart is één van de middenvelders. De enige nog actieve voetballer uit Nederland is Nigel de Jong, hij speelt momenteel bij Al-Shahania in Qatar. 'Ik ben nog altijd benieuwd wat Nigel na zijn carrière als voetballer gaat doen. Stiekem had ik al een beetje verwacht dat hij misschien al gestopt zou zijn, maar zo zie je maar dat het lastig voorspellen is in de voetballerij', aldus Kompany.

Pep Guardiola heeft de leiding over de Manchester City Legends, Roberto Martínez, bondscoach van De Rode Duivels, coacht de Premier League All-Stars. De opbrengsten van de wedstrijd komen ten goede aan een project dat bedoeld is om daklozen in Manchester te helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Er wordt woensdagavond om 20.45 uur afgetrapt in het Etihad Stadium.

Competitievervolg met Anderlecht
Direct na het feestgedruis zal Kompany het vizier weer richten op Anderlecht, waar hij een onrustig begin kent van zijn trainersloopbaan. De oefenmeester verzamelde tot nog toe vijf punten in zes wedstrijden en staat daardoor op een teleurstellende dertiende plaats in de Jupiler Pro League met Paars-wit. Voor de interlandbreak besloot hij een stapje terug te doen in zijn rol als speler/trainer. Assistent-trainer Simon Davies leidt voortaan de ploeg op wedstrijddagen, waardoor Kompany zich meer kan richten op zijn rol als speler. Aanstaande zondag neemt Anderlecht het op tegen Antwerp.

MANCHESTER CITY LEGENDS

Doelmannen: Joe Hart, Costel Pantilimon;
Verdedigers: Vincent Kompany, Aleksandr Kolarov, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Touré, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Gaël Clichy;
Middenvelders: Nigel de Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, David Silva, Dietmar Hamann, James Milner;
Aanvallers: Craig Bellamy, Sergio Agüero, Edin Dzeko, Mario Balotelli en Benjani.

PREMIER LEAGUE ALL-STARS

Doelmannen: Edwin van der Sar, Shay Given;
Verdedigers: Phil Neville, Gary Neville, John O’Shea, Wes Brown;
Middenvelders: Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fàbregas;
Aanvallers: Thierry Henry en Robin van Persie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.