Kompany vraagt vier Nederlanders voor testimonial bij Manchester City

Reacties

Vincent Kompany heeft de selecties rond voor zijn testimonial op 11 september. De Belg nodigt in totaal 35 spelers uit om aanwezig te zijn bij zijn officiële afscheidswedstrijd in het Etihad Stadium van Manchester City. Onder hen bevinden zich ook vier Nederlanders.

Kompany vraagt vier Nederlanders voor testimonial bij Manchester City

Kompany kwam van 2008 tot eind vorig seizoen uit voor City. In die periode veroverde de verdediger vier landstitels, twee FA Cups, vier EFL Cups en twee Community Shields. 

Kompany zal over een week zelf deel uitmaken van de Manchester City Legends, die onder leiding staan van Pep Guardiola. Aan zijn zijde speelt ook Nigel de Jong, die tussen 2009 en 2012 zijn teamgenoot was in de Eastlands. Ook oud-teamgenoten als Joe Hart, Aleksandr Kolarov, James Milner en Sergio Agüero mogen zich verheugen op het bijzondere affiche.

Bij de tegenstander maken veel oud-spelers van Manchester United hun opwachting. Tussen de Premier League All-Stars XI bevinden zich de gebroeders Neville, Paul Scholes en Michael Carrick, maar ook vermaarde namen als Thierry Henry en Cesc Fàbregas. Bovendien ontvingen Edwin van der Sar, Rafael van der Vaart en Robin van Persie allen een uitnodiging van Kompany.

De tegenstander wordt op 11 september gecoacht door Roberto Martínez, met wie Kompany samenwerkte bij de Belgische nationale ploeg. De opbrengsten van de wedstrijd komen ten goede aan een project dat bedoeld is om daklozen in Manchester te helpen hun leven weer op de rit te krijgen.

Manchester City Legends

Doelmannen: Joe Hart, Costel Pantilimon;
Verdedigers: Vincent Kompany, Aleksandr Kolarov, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Touré, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Gaël Clichy;
Middenvelders: Nigel de Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, David Silva, Dietmar Hamann, James Milner;
Aanvallers: Craig Bellamy, Sergio Agüero, Edin Dzeko, Mario Balotelli en Benjani.

Premier League All-Stars XI

Doelmannen: Edwin van der Sar, Shay Given;
Verdedigers: Phil Neville, Gary Neville, John O’Shea, Wes Brown;
Middenvelders: Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fàbregas;
Aanvallers: Thierry Henry en Robin van Persie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer V. Kompany
Meer over V. Kompany
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.