Kompany ziet zeer belangrijke zege op concurrent Luton uit handen glippen

Burnley heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen Luton Town. In het duel der degradatiekandidaten dacht Vincent Kompany lange tijd dat hij met de zege naar huis ging, maar Luton kwam in de blessuretijd nog op gelijke hoogte. Daarmee blijft het gat tussen beide ploegen vier punten.

Burnley
Burnley
1 - 1
Luton Town
Luton Town

Promovendi Burnley en Luton Town moeten nog even wennen aan het Premier League-niveau. Beide clubs stonden bij het ingaan van speelronde 21 onder de degradatiestreep. Met als groot verschil dat Luton zes punten haalde uit de drie laatste wedstrijden. In het onderlinge duel was Burnley echter licht de betere partij.

Dat resulteerde tien minuten voor rust ook in de openingstreffer. Wilson Odobert zocht zijn tegenstander op, passeerde buitenom en legde de bal voor het doel. Daar stond Zeki Amdouni klaar om de 1-0 binnen te werken. Het balbezit was vervolgens wat in het voordeel van Luton, Burnley kreeg wat betere kansen, maar de echt gevaarlijke momenten bleven veelal uit.

Net toen Kompany stiekem aan de drie punten begon te denken, gooide Luton nog roet in het eten. Carlton Morris kopte in de blessuretijd een corner van Alfie Doughty tegen de touwen: 1-1. Tahith Chong deed als invaller nog een halfuur mee. Door het gelijkspel komt Luton op gelijke hoogte met nummer zeventien Everton (zestien punten). Burnley verzuimt in te lopen op Luton en blijft op vier punten afstand staan.