Terugkeer in Eredivisie lonkt voor Van der Water

Reacties

De kans bestaat dat Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard bediend zal worden door Silvester van der Water. De 25-jarige vleugelaanvaller weet zich gevolgd door de Limburgse Eredivisionist, die jaagt op ondersteuning voor de verrassende Turkse aanwinst.

Terugkeer in Eredivisie lonkt voor Van der Water
© Pro Shots

'Ik denk niet dat we deze transfer de komende maanden nog overtreffen, maar we zijn wel op zoek naar spelers die qua niveau op zijn minst in de buurt kunnen komen', aldus Fortuna-voorzitter Isitan Gün. Van der Water geldt als één van de opties. De Blaricummer verruilde Heracles Almelo zestien maanden geleden voor Orlando City, dat 1,2 miljoen euro voor hem neertelde.

Voor Van der Water kwam een Amerikaanse droom uit, maar inmiddels knaagt een gebrek aan speeltijd. Hij staat dan ook open voor een terugkeer naar de Eredivisie. Orlando City is bereid mee te werken aan een vertrek van de Nederlander, die in 33 duels (dertien basisplaatsen) drie goals en twee assists liet noteren. De club uit de MLS zal een deel van de afkoopsom willen terugzien, waarna met het Amerikaanse salaris van de oud-speler van Almere City FC een volgende horde lonkt.

Niet alleen Fortuna heeft geïnformeerd naar Van der Water, die momenteel in Nederland verblijft. Zijn naam zingt ook rond bij FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.