Fortuna Sittard stunt en legt Burak Yilmaz voor vijf jaar vast

Reacties

Fortuna Sittard heeft de komst van Burak Yilmaz afgerond. De 36-jarige spits komt transfervrij over van Lille en heeft voor vijf seizoenen getekend in Zuid-Limburg. De eerste twee seizoenen zal hij als speler actief zijn, daarna zal Yilmaz beginnen aan een trainerstraject.

Fortuna Sittard stunt en legt Burak Yilmaz voor vijf jaar vast
© Pro Shots

Vorige week werd duidelijk dat Fortuna de mogelijkheid onderzocht om Yilmaz vast te leggen. De spits beschikte bij Lille over een aflopend contract en was zo gratis op te pikken bij de Franse kampioen van het seizoen 2020/21.

De aanvaller maakte in zijn carrière zo'n driehonderd doelpunten voor zijn clubs en land. In zijn thuisland reeg hij de goals aaneen voor clubs als Trabzonspor, Galatasaray en Besiktas. Sinds 2020 was hij actief in Frankrijk, mede door zijn zestien doelpunten werd Lille vorig jaar kampioen in de Ligue 1.

'Dit is een prachtige dag voor Fortuna Sittard, dat we een speler met deze status weten vast te leggen… Burak is ondanks zijn leeftijd nog enorm fit en gretig. We zijn er ook van overtuigd dat hij met zijn ervaring van meerwaarde gaat zijn voor ons, zowel op als buiten het veld', reageert Sjoerd Ars, technisch manager, op de clubsite van Fortuna. Daar geeft ook Yilmaz zelf uitleg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.