Terugkeer Dost komt op ideaal moment voor Sporting

Reacties

Sporting Portugal verwacht snel weer een beroep te kunnen doen op Bas Dost. De spits trainde woensdag voor het eerst weer volledig met de groep mee.

Terugkeer Dost komt op ideaal moment voor Sporting

Dost raakte op 18 augustus geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Vitória Setúbal. Sindsdien kwam de spits, die kampte met een hamstringblessure, niet meer in actie voor zijn club. Zonder Dost kwam Sporting in vijf competitieduels slechts zes keer tot scoren. Drie keer werden er punten verspeeld.

De terugkeer van Dost komt dan ook als geroepen. De Nederlander, die in april van dit jaar een punt achter zijn interlandcarrière zette, is met zijn doelpunten een zeer belangrijke speler in Lissabon. In de twee officiële duels die Dost dit seizoen speelde was hij tweemaal trefzeker.

De 29-jarige Dost leek eind september al zijn rentree te naderen, maar trainer José Peseiro trok toen aan de handrem. 'Het is lastig om een inschatting te maken over Dost. Het kan nog drie tot vier weken duren. Daarover is nog onzekerheid. Hij is belangrijk voor ons, maar gaat pas weer spelen als hij honderd procent fit is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.