Sporting houdt Dost aan de kant om valkuil te omzeilen

Reacties

De rentree van Bas Dost laat nog op zich wachten. Mogelijk komt hij pas over een maand weer binnen de lijnen voor Sporting Portugal.

Sporting houdt Dost aan de kant om valkuil te omzeilen

Dost speelde op 18 augustus zijn laatste wedstrijd voor Sporting. Een hamstringblessure zit hem sinds hij uitviel in het duel met Vitória Setúbal dwars. De fysieke problemen zijn ernstiger dan aanvankelijk ingeschat.

Trainer José Peseiro tast nog in het duister over het herstel van de Nederlandse spits. 'Het is lastig om een inschatting te maken over Dost. Het kan nog drie tot vier weken duren. Daarover is nog onzekerheid', aldus de coach aan de vooravond van het Europa League-duel met Qarabag. 'Hij is belangrijk voor ons, maar gaat pas weer spelen als hij honderd procent fit is.'

Sporting wil daarmee niet dezelfde fout maken als half augustus. Dost had klachten na het duel met Moreirense. In de warming-up van de ontmoeting met Vitória Setúbal zes dagen later kreeg hij weer last, maar kwam hij toch aan de aftrap. Na 45 minuten bleef de spits alsnog achter in de kleedkamer met een blessure die hem sindsdien aan de kant houdt.

Terwijl Dost nog moet toekijken, staat Nemanja Gudelj aan de vooravond van zijn eerste basisplaats bij Sporting. De Servische middenvelder, die door de Portugezen werd verlost van een Chinese bijrol, krijgt na zijn debuut van zondag als invaller in het Europa League-duel met Qarabag waarschijnlijk zijn kans als basiskracht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.