Sporting biedt uitkomst voor Gudelj na Chinese bijrol

Reacties

Nemanja Gudelj wordt een ploeggenoot van Bas Dost. De 26-jarige middenvelder maakt op huurbasis de overstap van Guangzhou Evergrande naar Sporting Portugal.

Sporting biedt uitkomst voor Gudelj na Chinese bijrol

Het Chinese avontuur van de Nederlandse Serviër kreeg de laatste maanden een paar opvallende wendingen. Nadat Gudelj anderhalf jaar geleden de overstap maakte van Ajax naar Tianjin Teda, werd hij afgelopen januari overgenomen door topclub Guangzhou Evergrande.

Bij de club van trainer Fabio Cannavaro belandde hij deze zomer echter al snel op een zijspoor. Guangzhou hengelde de Braziliaanse smaakmakers Paulinho (die al eerder bij de club speelde) en Talisca binnen, maar in China zit er een maximum aan het aantal buitenlanders dat mag worden ingeschreven voor de competitie. Gudelj werd daardoor het kind van de rekening en verloor zijn plek in de selectie.

Sporting biedt nu dus uitkomst voor de man die debuteerde namens en doorbrak bij NAC, voordat hij via AZ in 2015 bij Ajax belandde. Daar raakte hij uit de gratie omdat hij zich niet kon schikken in zijn reserverol onder Peter Bosz. Gudelj nam daarop de wijk naar China, maar keert na anderhalf seizoen dus terug in Europa. Voor Sporting Portugal is hij de tiende zomeraanwinst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.