Nieuwe president moet voor rust zorgen bij Sporting

Reacties

Frederico Varandas is de nieuwe clubpresident van Sporting Portugal. Ruim veertig procent van de kiezers stemde op de 38-jarige Portugees (zie tweet onder), die de afgetreden en omstreden Bruno de Carvalho opvolgt.

Nieuwe president moet voor rust zorgen bij Sporting

Varandas, die tussenpaus Sousa Cintra aflost, moet Sporting naar rustiger vaarwater leiden. De club sloot een bewogen seizoen af met een teleurstellende derde plek in de Portugese competitie en een nederlaag in de bekerfinale. Dieptepunt van een jammerlijk jaar was de aanval van hooligans op spelers en de technische staf tijdens een training. Bij de aanval raakte Bas Dost gewond.

De actie zorgde voor veel onrust in de spelersgroep, de clubleiding wist de groep onder zware omstandigheden redelijk bij elkaar te houden. Wel vertrokken sterspelers Rui Patrício en Gelson Martins transfervrij. Varanadas weet dat hij voor een zware klus staat, zo zei hij tijdens zijn aanstelling als 43ste clubpresident.

'Mijn streven is om van Sporting weer een eenheid te maken. Het is tijd om woorden in daden om te zetten. Deze stemming (ruim 22 duizend leden brachten hun stem uit, red.) laat zien dat de kracht van deze club niet alleen speciaal is, maar ook gigantisch.'

Sporting staat na vier wedstrijden in de Primeira Liga derde met tien punten, nummer één en twee Benfica en Braga hebben alleen een beter doelsaldo dan de formatie van Dost, Luc Castaignos en Nemanja Gudelj. In de groepsfase van de Europa League treft Sporting Arsenal, Qarabag en Vorskla Poltava.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.