Teruggekeerde Martínez bewierookt door ploeggenoot: 'Hij is fantastisch'

Reacties

Lisandro Martínez heeft woensdag de training hervat bij Manchester United. De Argentijnse wereldkampioen heeft zich in zijn eerste maanden op Old Trafford ontwikkeld tot belangrijke speler, blijkt nog maar eens uit de uitspraken van collega-verdediger Victor Lindelöf.

Teruggekeerde Martínez bewierookt door ploeggenoot: 'Hij is fantastisch'
© Pro Shots

Martínez ontbrak dinsdagavond nog in het Premier League-duel met Nottingham Forest, maar is inmiddels terug bij United na het winnen van de wereldtitel met Argentinië. Richting het laatste competitieduel van 2022 met Wolverhampton Wanderers op Oudjaarsdag heeft Lindelöf in gesprek met het clubkanaal zijn blijdschap daarover uitgesproken.

'Hij is een fantastische speler die hiervoor al op een heel hoog niveau heeft gepresteerd. Dat helpt ons', zegt Lindelöf, die zag dat Martínez zich snel heeft aangepast. 'Sinds zijn komst is hij fantastisch geweest. Zijn energie en passie voor de sport zijn echt geweldig, dat is belangrijk voor ons als team', aldus de Zweedse verdediger.

Lindelöf heeft er door de komst van Martínez een geduchte concurrent bijgekregen voor de posities centraal achterin en kwam mede door blessures pas vijf keer in actie in de Premier League. In de duels met Aston Villa en Everton heeft de 28-jarige verdediger echter van dichtbij kunnen zien hoe de 1 meter 75 kleine linkspoot alle scepsis overwon.

Aanvankelijk had de buitenwacht immers zijn twijfels. Kon Martínez zich met zijn geringe lengte wel staande houden als centrale verdediger in de Premier League? Die twijfels zijn voorbij. 'Hij doet alles altijd op honderd procent en dat is ook hoe het hoort. Ik denk dat hij op een heel hoog niveau heeft gepresteerd en hopelijk kan hij dat blijven doen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Lisandro Martínez
Meer over Lisandro Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.