Teruggekeerde Martial meteen belangrijk voor United in Servië

Manchester United heeft een belangrijke overwinning geboekt in de Europa League. De Engelsen wonnen in Servië van Partizan Belgrado dankzij de teruggekeerde Anthony Martial.

Partizan Belgrado
0 - 1
Manchester United

Net als in de voorgaande twee Europa League-duels begon United met een sterk gewijzigde basisopstelling. Voor het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer heeft het zware Premier League-seizoen prioriteit, vandaar dat tijdens de groepsfase van de Europa League gebruik wordt gemaakt van een roulatiesysteem. Pas als de groepsfase wordt overleefd kan het toernooi interessant worden voor United, omdat de winnaar van de Europa League een rechtstreeks ticket voor de Champions League van volgend seizoen krijgt.

Het was mede daarom dat jeugdproduct James Garner zijn Europese debuut mocht maken in het shirt van The Red Devils, maar de meest opvallende basisklant was aanvaller Anthony Martial, die na een absentie van enkele weken door een hamstringblessure fit genoeg was om te kunnen starten. Voor Partizan Belgardo-aanvaller Zoran Tosic was het een bijzonder treffen, want hij nam het op tegen de club waar hij in het seizoen 2008/09 twee competitiewedstrijden voor speelde onder leiding van Sir Alex Ferguson.

Het Partizan Stadion was tot de nok toe gevuld, want de Serviërs begonnen met vier punten uit twee duels goed aan het Europese seizoen en een overwinning op de Engelse grootmacht zou daar een vervolg aan geven. Na een kwartier leek United op voorsprong te komen, maar een kopbal van Scott McTominay ging net voorlangs. Vlak voor rust was het wel raak. Uitgerekend de teruggekeerde Martial ging achter de bal staan bij een strafschop en schoot hem onberispelijk binnen: 0-1. Vrijwel meteen daarna konden beide ploegen gaan rusten.

In de tweede helft gunde Solskjaer ook nog wat speeltijd aan Daniel James en Marcus Rashford. Zij mochten een halfuur meedoen, terwijl Martial na een uur werd afgelost. Na rust was de thuisploeg een aantal keer dicht bij de gelijkmaker en kreeg onder anderen voormalig NAC-aanvaller Umar Sadiq een goede kans. United moest zelfs nog een aantal keer doelman Sergio Romero bedanken, die de Engelsen een aantal keer goed op de been hield. De voormalig goalie van AZ had daarmee een belangrijk aandeel in de 0-1 zege.