Man van glas op Old Trafford: bijzondere blessurecijfers voor Anthony Martial

Reacties

Anthony Martial beschikt over een aflopend contract bij Manchester United, dat naar verwachting geen gebruik gaat maken van de optie voor een extra jaar die daarin staat. De aanvaller is daardoor in de zomer transfervrij op te halen. Dat maakt hem interessant voor veel clubs, die van één statistiek echter toch zullen schrikken.

Man van glas op Old Trafford: bijzondere blessurecijfers voor Anthony Martial
© Pro Shots

Afgelopen woensdag werd bekend dat Martial tien weken aan de kant staat, nadat hij met succes was geopereerd aan een liesblessure. Het is zeker niet voor het eerst dat Erik ten Hag, of een van zijn voorgangers, geen beroep kan doen op de aanvaller. In zijn tijd in Engeland heeft Martial nu al opvallend vaak in de lappenmand gezeten.

Martial staat sinds 2015 onder contract bij United en heeft sindsdien al 83 wedstrijden moeten missen door blessureleed. Na zijn meest recente operatie gaat dat aantal dus nog verder toenemen. Vaak ging het om niet al te zware blessures, waardoor hij slechts een paar wedstrijden moest missen, maar een heleboel beetjes maakt uiteindelijk ook een groot aantal.

Sinds Ten Hag werkzaam is bij United heeft Martial al te maken gehad met een hamstringblessure, een achillespeesblessure, een rugblessure, een heupblessure en nu dus een liesblessure. De zwaarste blessure die hij in zijn tijd bij United opliep was een kniekwetsuur, in het seizoen 2020/21. Toen moest hij veertien wedstrijden van zijn ploeg toekijken.

Bij dat aantal zou Martial, die tot dusver 317 duels voor United uitkwam, nu weer in de buurt kunnen gaan komen. Mocht zijn herstel inderdaad tien weken gaan duren, dan zou Martial op 6 april weer terug kunnen zijn. United speelt op die dag in de competitie thuis tegen Liverpool: daarvoor komt de ploeg van Ten Hag nog elf keer in actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.