Terugblik 21ste speelronde Eredivisie in tien beelden

De 21ste speelronde van het Eredivisieseizoen leverde tal van fraaie foto's op. Voetbal International selecteerde tien opvallende beelden.

Feyenoord en Vitesse trapten de 21ste speelronde af op vrijdag. De nummer vier, Feyenoord, kwam op voorsprong tegen de nummer twee, Vitesse. Wederom was het Graziano Pellè. De Italiaan was doeltreffend met een kopbal.
Maar het duel eindigde in een gelijkspel. Vitesse-captain Guram Kashia was Stevan de Vrij te snel af en kopt hier de 1-1 binnen. Ajax kon later in het weekend uitlopen op de Arnhemmers.
Ajax kon de grote winnaar van het weekend worden. Maar dan moest afgerekend worden met FC Utrecht. Zoals de laatste jaren bleek ook nu Utrecht weer de angstgegner van de Amsterdammers. Ajax kwam op voorsprong door een doelpunt van Daley Blind, maar Steve De Ridder maakte nog voor rust gelijk. De Belg knokte zich eerst langs Joel Veltman.
Nummer drie FC Twente wist wel te winnen. De ploeg kwam in eigen huis wel op achterstand tegen SC Cambuur, maar wist zich na rust te herstellen. Hier schiet Quincy Promes op doel. Shadrach Eghan, maker van de 2-1, kijkt toe. Twente heeft nu vier punten achterstand op Ajax en twee op Vitesse.
Op bezoek bij RKC is PSV tegen een pijnlijke 2-0 nederlaag aangelopen. Man van de wedstrijd was Evander Sno. De regisseur op het Waalwijkse middenveld was verantwoordelijk voor beide treffers.
Nemanja Gudelj was de matchwinner bij AZ - FC Groningen. De ploeg van Dick Advocaat kende een goede start, want al na zeventien minuten stond het 2-0. Twee treffers van Gudelj. De tweede was grote schoonheid. Op aangeven van Steven Berghuis schoot hij de bal met een halve omhaal binnen.
Bij SC Heerenveen kreeg Anthony Lurling, nadat hij overkwam van NAC Breda, meteen een basisplaats. De aanvaller kwam niet tot scoren in het duel dat Heerenveen eenvoudig wist te winnen van ADO Den Haag. Bij een 2-0 stand verliet Lurling het veld. Zijn vervanger Rajiv van La Parra maakte er uiteindelijk 3-0 van.
PEC Zwolle en Roda JC leken af te stevenen op een gelijkspel. Maar Bart Biemans bracht Ryan Thomas lichtjes uit balans, wat door scheidsrechter Kuipers werd bestraft met een penalty. Guyon Fernandez schoot raak en zag Fred Benson er in de slotminuten nog 3-1 van maken.
Aanwinst Uros Matic begon bij NAC Breda in de basis en had een aandeel in de eerste treffer van de Bredanaars. Heracles-doelman Remko Pasveer greep mis bij de corner van de debutant en Jordy Buijs maakte daar dankbaar gebruik van: 0-1. Door doelpunten van Rydell Poepon en Brian Linssen eindigde het in 1-2 in Almelo.
NEC was tegen Go Ahead Eagles al snel op voorsprong gekomen door een rake kopbal van Michael Higdon. Maar na een klein uur schoot Deniz Türüc van grote afstand de ploegen weer naast elkaar. Daar bleef het bij waardoor NEC de laatste plaats weer overdeed aan ADO Den Haag.

Samenstelling: Dennis Kas