Terry stipt ontwikkeling Mount aan in Lampard-lofzang

Reacties

John Terry denkt dat Frank Lampard alles in huis heeft om te slagen als Chelsea-manager. Eerder deze week werd bekend dat de oud-middenvelder van zijn huidige werkgever Derby County toestemming heeft gekregen om te onderhandelen met The Blues.

Terry stipt ontwikkeling Mount aan in Lampard-lofzang

'Het is de ideale timing, na het seizoen dat hij had met Derby County en de transferban van Chelsea', laat Terry weten in gesprek met The Daily Mail. De oud-verdediger, die veertien jaar samenspeelde met Lampard, denkt dat zijn voormalige ploeggenoot niet zal bezwijken onder de druk. 'Als speler genoot hij daar al van. Niet voor niets groeide hij uit tot de beste speler die Chelsea ooit had. De fans houden van hem en dit is het moment om thuis te komen.'

Met een aanstelling van Lampard zou Chelsea-eigenaar Roman Abramovich breken met zijn beleid om in zee te gaan met geroutineerde managers, variërend van Carlo Ancelotti tot Luiz Felipe Scolari. Roberto Di Matteo was wel een onbeschreven blad, maar hij dankte zijn vaste aanstelling in 2012 aan het winnen van de Champions League als interim-manager. 'Roman is heel veeleisend, maar dat is Frank zelf ook', weet Terry. 'Frank kijkt alleen maar uit naar de verantwoordelijkheid om Chelsea meer competitief en stabieler te maken.'

John Terry en Frank Lampard wonnen samen vele prijzen met Chelsea.
John Terry en Frank Lampard wonnen samen vele prijzen met Chelsea.

Chelsea is de transferban nog aan het aanvechten, maar de kans is groot dat The Blues deze zomer geen nieuwelingen mogen vastleggen. Christian Pulisic valt hierbuiten, omdat zijn komst al afgelopen winter werd rondgemaakt. Terry gaat ervan uit dat de kaart van de jeugd wordt getrokken onder Lampard.

'Frank heeft een enorme impact op talenten. Dat zag je vorig seizoen wel aan de ontwikkeling van Mason Mount bij Derby County. Lange tijd waren Ruben Loftus-Cheek en ik de laatste zelf opgeleide spelers met speeltijd in de hoofdmacht van Chelsea. Door zulke statistieken gaan talenten nadenken over hun toekomst. Callum Hudson-Odoi krijgt nu ongetwijfeld te horen dat hij een belangrijke rol kan gaan spelen bij Chelsea.' Mount keert deze zomer terug bij Chelsea, dat hem stalde bij Derby County. In het seizoen 2017/18 huurde Vitesse hem nog.

Mogelijk komen Terry en Lampard elkaar volgend seizoen tegen in de Premier League, aangezien de oud-verdediger fungeert als assistent-trainer van het gepromoveerde Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.