Chelsea geeft Cech maand na afscheid belangrijke functie

Reacties

Petr Cech heeft nog geen maand na zijn laatste wedstrijd als prof alweer een baan gevonden. De 37-jarige Tsjech keert terug bij zijn grote liefde Chelsea, zoals Engelse media al meldden.

Chelsea geeft Cech maand na afscheid belangrijke functie

Cech gaat de functie van technical & performance advisor bekleden en wordt een schakel tussen de hoofdmacht en de jeugdopleiding. De oud-doelman zal nauw samen gaan werken met directeur Marina Granovskaia.

'Het is een heel grote eer dat ik weer voor Chelsea mag werken. Hopelijk kan ik mijn ervaring gebruiken om deze club aan nog meer successen te helpen', laat Cech weten op de clubsite van Chelsea.

Cech won als keeper bijna elke prijs die er winnen viel bij Chelsea, de club die hij tussen 2004 en 2015 diende. Vier jaar geleden stapte hij over naar Arsenal.

Saillant is dat Cech in zijn laatste optreden voor The Gunners uitkwam tegen Chelsea, de Europa League-finale van bijna een maand geleden. The Blues zegevierden met 4-1 in Bakoe.

Ondertussen is Chelsea nog altijd managerloos na het vertrek van Maurizio Sarri naar Juventus. Derby County-manager Frank Lampard, een oude teamgenoot van Cech, is de grote favoriet bij de bookmakers om de Italiaan op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.