Ten Hag: 'We hebben schitterend voetbal laten zien'

Ajax-coach Erik ten Hag heeft met volle teugen genoten van de eerste helft die zijn ploeg zaterdagavond op de mat heeft gelegd tegen NEC. Ajax wervelde binnen twintig minuten naar een 4-0 voorsprong. Uiteindelijk werd het slechts 5-0 en dat zat zowel de trainer als aanvoerder Dusan Tadic dwars.

Ajax
Ajax
5 - 0
N.E.C.
N.E.C.

'Ik denk dat iedereen van de eerste helft heeft genoten', stelde Ten Hag bij ESPN. 'De spelers, de coach en de fans. Hun reactie was duidelijk. Ze waren enthousiast en hebben het spel omarmd. We hebben ook schitterend voetbal laten zien. De spelers hebben heel veel kansen gecreëerd en uiteindelijk ook vijf mooie goals gemaakt.'

Over de tweede helft was Ten Hag helemaal niet tevreden. Ajax scoorde immers niet meer. 'Het tempo ging heel ver naar beneden. De concentratie was weg. Dat kon je ook zien bij die kans die Ryan miste. Dat moet gelijk 6-0 zijn, dan zit de schwung er gelijk weer in. Maar goed, het zijn geen robots. Maar je mag het ook niet accepteren.'

Tadic had eveneens genoten. 'De eerste helft was heel goed en de energie en sfeer op de tribune was mooi. De tweede helft was niet zo goed, we hadden meer moeten brengen. Als de tegenstander omschakelt naar een systeem met vijf verdedigers, dan moeten we onze taken beter uitvoeren. Wij zijn Ajax, we willen altijd beter en meer.'

Ten Hag stelde Tadic na een klein uur naar de kant gehaald te hebben om David Neres welverdiende minuten te geven. 'Geen probleem', aldus de aanvoerder, die meer fraais zag in de Johan Cruijff Arena. 'Het was een mooi afscheid van Schöne. Hij was een speciale speler voor Ajax. Het was mooi om te zien wat de fans voor hem deden', zo besloot hij over zijn voormalige ploeggenoot.