Ten Hag tevreden over United: 'Maar nog ruimte voor verbetering'

Erik ten Hag is tevreden over wat Manchester United heeft laten zien in het uitduel met Southampton (0-1). De Nederlandse manager erkende dat er ruimte is voor verbetering, maar zag ook genoeg aanknopingspunten.

© Imago
Southampton
Southampton
0 - 1
Manchester United

United won zaterdagmiddag voor het eerst sinds 20 februari weer een uitwedstrijd in de Premier League, nadat het twee weken geleden nog met 4-0 onderuit was gegaan bij Brentford. 'Ik denk dat de spelers wel een paar lessen hebben geleerd van Brentford', reageerde Ten Hag bij de BBC. 'We stonden nu compacter bij lange ballen. Natuurlijk waren we erg blij. De manier waarop we scoorden, hadden we nog vaker kunnen doen. En natuurlijk hoop je meer controle te hebben in het laatste half uur.'

Nu drukte Southampton de bezoekers uit Manchester op zoek naar een gelijkmaker verder naar achteren. Dat United na 55 minuten op voorsprong kwam via Bruno Fernandes, vond Ten Hag echter verdiend. 'Voor rust hadden we al de beste kans van de wedstrijd. Ik ben tevreden, al hadden we meer kansen kunnen creëren in de openingsfase. Maar het seizoen is pas net onderweg, dat maakt het lastig. Je moet strijden en dat hebben we vandaag gedaan. Daarvoor zijn we beloond', aldus de 52-jarige oefenmeester.

Ten Hag noemde de goal van Fernandes fantastisch. 'Dat was onze beste fase, na rust pakten we meteen de controle. We lieten de bal rond gaan en creëerden drie heel goede kansen, zo wil ik ons zien spelen. Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering, maar we zijn nog niet lang onderweg en is er bij vlagen ook heel goed gevoetbald', aldus Ten Hag, die weinig kwijt wilde over de plannen van de club op de transfermarkt. 'Als er een goede speler beschikbaar komt, zullen we toeslaan.'